Nađen i kokain
15

Velika akcija MUP-a RS: Kod Prijedora pronađena laboratorija za uzgoj marihuane, uhapšeno 14 osoba

S. Š.
Foto: MUP RS
Foto: MUP RS
Službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske pronašli su kod Prijedora manju laboratoriju za uzgoj marihuane te određenu količinu kokaina, dok je uhapšeno čak 14 osoba.

Policijska uprava Prijedor u saradnji sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS-a, pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Prijedor sprovode akciju kodnog naziva "Roma".

Akcija je usmjerena na sprečavanje proizvodnje i prometa opojnih droga i otkrivanje organizovanih grupa koje se bave prometom opojnih droga.

U ovim aktivnostima izvršeni su pretresi na 13 lokacija na području Prijedora i jedan pretres u Banjoj Luci, a slobode je lišeno 14 osoba.

Foto: MUP RS
Foto: MUP RS

U dosadašnjim aktivnostima pronađeno je i oduzeto oko 1.180 grama opojne droge kokain i oko tri kilograma opojne droge marihuane, a otkrivena je i laboratorija za uzgoj opojne droge marihuane gdje je pronađena veća količina stabljika u saksijama i više vakumiranih pakovanja opojne droge marihuane namijenjene za dalju prodaju.

Laboratorija za uzgoj marihuane pronađena je u mjestu Kozaruša nadomak Prijedora.

Pronađena je i određena količina naoružanja, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem krivičnih djela. Pretresi su izvršeni uz podršku jedinica Žandarmerije, konjica i službeni psi i Specijalne antiterorističke jedinice MUP-a RS-a, saopćila je policija.