Svijet
97

FOTO / Papa ponovo prekršio protokol, s tinejdžerima se fotografisao za Facebook

Klix.ba
Foto: AFP
Foto: AFP
Papa Franjo je još jednom prekršio protokol. On se fotografisao sa nekoliko tinejdžera, a zatim je ta fotografija objavljena na Facebooku.

Prva papina "selfie" fotografija - naslov je u brojnim stranim medijima. Naime "selfie" je riječ koja je nedavno ušla u Oxfordski rječnik, a to znači fotografija samoga sebe, snimljena telefonom ili web kamerom, koja se nakon toga postavlja na društvene mreže.

Fotografija pape koji se s tinejdžerima fotografisao u crkvi Svetog Augustina u Rimu, objavljena je najprije na jednom Facebook profilu kao profilna fotografija, a vrlo brzo je postala viralna.

"Nije riječ ni o kakvom marketingu. Papa jednostavno voli biti s ljudima, baš kao što je i njegov prethodnik volio provoditi vrijeme s knjigama", kazao je Beppe Severgnini, kolumnista talijanskog lista Corriere della Sera.

Podsjetimo, 76-godišnji papa Franjo je jako omiljen među ljudima, a poznat je po tome što neprestano krši tradiciju. Nerijetko zove obične ljude i razgovara s njima.

Međutim, takvi potezi pape ne nailaze uvijek na odobrenje vjernika.

"Sad sam vidio sve. Bliži se kraj svijeta", napisao je jedan korisnik Twittera nakon što je vidio papinu fotografiju s tinejdžerima.