Komentari (5)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Moje ime je Obama:) šaljem veliki osmijeh svima Vama, toplo Vas pozdravljam i zahvaljujem Vam se na podršci koju mu pružate. Sada ću Vam otkriti jednu tajnu :)-\"ja sam još gori od svih mojih prethodnika i Vi ćete svi da patite, a moj osmijeh je lažan:). Kako sam Vas samo namamio:). Stoko jedna naivna i smiješna, mene boli briga za sve Vas:). Ja ću da dokrajčim ovaj svijet u kojem živite i napraviću od Vas robove kao nekada. Vi ste sada moj posjed:). Toliko mi je drago radi toga, pa ne mogu da sakrijem ovaj moj ironični smijeh:):):):):)\".
Obama je vrlo malo toga ispunio sto je rekao...Nezaposlenost je 9.5% a rekao je da nece preci 8%.Ljudi svakodnevno ostaju bez kuca jer vlada i banke nisu spremne da se dogovore da nesto konkretno urade. Outsourcing ili prebacivanje poslova u druge drzave su nastavljeni istim intenizitetom kao u vrijeme Busha. ,dok Amerikanci provode vrijeme na biroima nezaposlenih ..Nazalost ,iskreno Obama je egocentric kojem je bitnije da udje u istoriju kao neko ko je reformisao nesto , kao npr zdravstveno stanje, nego da je ta reforma onakva kakva treba da bude.
Stiže sve više mrtvackih kovcega.Umjesto smanjenja samo se pregrupišu trupe, rade se velike ofanzive,šalju se nove hiljade vojnika u ratove tako da je sada u Iraku i Afganistanu mnogo više vojnika nego u vrijeme Buša.Vojni budžet dramatično raste,nezaposlenost se rapidno povećala a od obećanja se ne živi.Čak ni Gvantanamo nije riješen što je bilo najlakše.Miješanje u unutrašnje stvari Irana i prijetnje novim ratovima,zaštita Izraela i ignorisanje arapskog svijeta posebno palestinaca,tapkanje i nerad u Bosni-to je Obama-Ubleha.
Ne treba ga braniti ako pogresi,ali jos je rano za velike analize....mislim da ima svasta ovde i rasizma i manjka strpljenja ali i opravdanih kritika.Djebiga sada je ovo njegova USA i njegova ekonomija :)
Mozda mu pada popularnost sto nije poceo ni jedan rat od kad je postao predsjednik? Covjek je ispunio sve sto je obecao, a ovi rasisti Republikanci se nikad nece opametiti.