Komentari (83)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
A Rusi 2014 uveli čarape u vojsku a do tad nosili obojke hahahahahha
Odavno se Laser razmatra kao potencijalno oruzije, medjutim ogranicenja koja se vezuju za laser su jednostavno prevelika da bilo kada uzme ozbiljniju ulogu. Jedina moguca uloga jeste kratkometna PVO ili kao u ovom slucaju ogranicena mogucnost napada na male i slabo zasticene mete u neposrednoj blizini kao sto su recimo piratski brodici i sl.
Dje si Ajnstajn, nisam te odmah prepoznoo
Pa predpostavljam da tebi tako ogranicenom, glupom i nepismenom susret sa manje vise bilo kime isto kao i susret sa Ajnstajnom zbog intelektualne inferiornosti...
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Jel ono modifikovani playstation kontroler na 0:26
koje se pare ovdje vrteeeeeeeeeeeeeee auuu
Kad nisu mogli Holivudskim filmovima sad misle ovako nekog zastrasit, uvijek su tehnološka oruzija bila vojna tajna..
koriste teslin izum iz 20-tih. 90% tehnologije usa vojske vodi porijeklo u teslinim izumima. zato je fbi po teslinoj smrti '43 provalio u njegovu hotelsku sobu i pokrao svu vaznu dokumentaciju.
Ovo je samo mali primjerak za masu... Imaju ameri i mega lasere i to vec nekoliko godina
Pa ima svak. U Bekto precisa fabrici u Gorazdu imaju laser za rezanje metala. Laseri se koriste vec 50 godina za raznorazne svrhe, a kao oruzije se testiraju vec odavno s tim da imaju ogranicene mogucnosti u toj namjeni.
O cemu ti pricas? U gorazdu nemaju asvalta kako treba a da imaju lasere. Glup si ba. Laseri se koriste za skidanje protivnickih satelita vec nekoliko godina. Elekro magnetska rezonanca koja se moze koristit kao oruzje ispucavanjem EM rakete u svemir je vrsta oruzja. Laser ti nije nista drugo nego velika koncentracija energije koja se moze ispalit pri velikoj brzini... Ti Gorazde spominjes :D Idi se umij i pogledaj u spiglo prije nego sto komentarisis c c c I nema "svak", ljakse
PRIKAŽI ODGOVORE (6)
Naravno da ce testirat na Perzijskom zaljevu tu ce i koristiti
stjupidno
Naj interesantnije u svemu tom trosak jednog "projektila" je 1USD... tako da nemaju razloga da stede.. jadne mete!
Ko kaze da je trosak 1 USD??? Kolicina energije potrebna da se laserom na udaljenosti od recimo 1 KM (sto je smijesna udaljenost) protopi celicna ploca od recimo 4-5 cm debljine (vecina ratnih brodova su napravljena od debljih ploca) je daleko, daleko skuplja od 1 USD.
Upravu si nije ni 1 USD Drug ja citam i druge vijesti osim klix.ba Tako da mi ovo i nije neka novost posto preteznu u svim stvarima ksane minimalno 24h http://news.nationalpost.com/2014/12/11/watch-the-u-s-navys-laser-weapon-system-laws-blow-up-a-boat-and-shoot-down-a-plane/ https://www.youtube.com/watch?v=fibqpw872Bk http://en.wikipedia.org/wiki/Laser_Weapon_System http://www.digitaltrends.com/cool-tech/navy-tests-laser-weapon-system-uss-ponce/
Pali li ono, malo ogledala s druge strane?
Čime i kako čiste laserski top? Pravio i ja na balkonu, ali mi nestalo bežičnog kabla
...arfom i spužvom za suđe...mehka strana :)
Ma ja vanjska strana, ali ona unutrašnja, pucačka...?
ovo je vec u posjedu armije bih zato zipa dusmani kako se ponasate...
Za par dana izum ode za izrael....