Komentari (4)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
To ispitanih izraelskih Židova i 511 408 arapskih Izraelaca, prema njihovom udijelu u populaciji, te je marginu pogreške od 4,5 posto. Izrael ima 1,3 milijuna arapskih građana - Palestinaca koji su ostali u zemlji nakon osnivanja židovske države 1948 godine i njihovih potomaka. Tu je i oko 200,00 stanovnika arapskog istočnog Jeruzalema, koji je Izrael osvojio u Šestodnevnom ratu 1967 godine . Izvor: Bliski Istok Online
Protesti su održani diljem Izraela poziva na protjerivanje afričkih emigranata, a nudi podršku za rabini \"poziv. Istraživanje je objavljeno u utorak našli 40 posto Židova podržava zakon koji će omogućiti malim zajednicama odbiti prijem novih kandidata \", temelji se na socijalnoj, nacionalnoj ili prikladnost ekonomske\", a 48 posto protivi tome. Podrška za zakletvu kojom će zahtijevati nove građana u zalog vjernost na Izrael kao židovsku i demokratske državu garantuje podrsku od 55 posto od izraelskih Židova, ali samo ako se primjenjuje na sve nove građane. Šest posto Židova podržava vjernost zalog, ako bi se isključivo za ne-Židova. Na Arapski strani, tri posto podržava zalog, ako se primjenjuje isključivo na ne-Židova, dok je 17 posto, rekao je da podržava takve zakletve, ako je potrebno svih novih građana. Anketa je provedena zajedno s Hebrejskog sveučilišta Harry S. Truman Institut za istraživanje i palestinskog Centra za politiku i Survey Research.
Izraelski Židovi podijeljeni u pogledu zabrana iznajmljivanja imovine Arapa JERUZALEM - Izraelski Židovi su podijeljeni oko poziv rabini za Židove kako bi se izbjeglo iznajmljivanja ili prodaje imovine ne-židova, sa 44 posto u korist, a 48 posto protiv, pokazala je nova anketa u utorak. Pitanje postavljeno u sklopu ankete od strane izraelskih i palestinskih anketari, koji se također našao Židovi ravnomjerno podijeljena na potporu za nacrt zakona koji bi omogućio malim izraelska zajednica odbiti novi stanovnici, te predložio vjernosti zakletvu za novi izraelski građani. Anketa dolazi nakon desetaka viši izraelski rabini, mnogi od njih državnih službenika, potpisali su pismo upozorenja Židovi protiv iznajmljivanja ili prodaje imovine ne-Židova. U posljednjih nekoliko tjedana, grupe za ljudska prava ovdje imati upozorio rastući val diskriminacije usmjerene protiv Izraelskog arapskog stanovništva, kao i afričkih emigranata koji žive u židovskoj državi.
SRBIJA Plaćen satelit, dobijeni špijunski snimci i letelice http://www.slobodnaevropa.org/content/placen_satelit_dobijeni_spijunski_snimci_i_letelice/2262620.html