Komentari (5)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
i ja sam medjunarodni plejboj.
kenjac......
Baconov ezoterični broj je bio 33. Na samo jednoj stranici djela \"Henri Četvrti\", ime Francis se pojavljuje 33 puta. U komadu \"Folio 1623\" Baconovo kršćansko ime se pojavljuje 21 put na stranici 56 (brojevi 21 i 56 su simbolično značajni u tarotu, kojeg je Bacon bio majstor). Ide se toliko daleko da se tvrdi da se \"čitav Šekspirov opus može posmatrati kao sistem tajnih učenja te rituala masonskog reda\" (Manly P. Hall: \"The Secret Teaching of All Ages\"). Naravno, detaljno tumačenje omogućeno je samo probranima; onima koji mogu čitati tajni kod.
Šekspirijanski opus očito je pripadao nekome drugome. Nekome ko je bio posvećen fantastičnom rangu knjiga i iskustava stečenih kroz putovanja. Francis Bacon se nameće kao logičan izbor. Prema nekim autorima (Manly P. Hall) Bacon je čak i u pisanim \"Šekspirovim\" komadima nebrojeno puta ukazivao da je on stvarni autor. Ali, u seriji kodova.
zna covjek sta radi. - Šekspirovi roditelji bili su nepismeni; - Šekspir je bio potpuno nezainteresiran za svoje školovanje; - Njegova kćer, Judith, bila je potpuno nepismena i u svojoj 27. godini; - Seoce Stratford nije imalo škole koje će nekome pružiti solidnu mogućnost obrazovanja; - Postoji samo šest primjera Šekspirovog originalnog rukopisa; riječ je o njegovim potpisima, od kojih su tri na njegovom testamentu. Potpisi odaju primjer čovjeka koji je nevješt pisanju. Usput, njegova ostavština se sastoji iz kreveta, srebrne kuhinjske posude ... ni riječi o književnom opusu; - Tokom svog života Šekspir nije napustio Englesku; - Šekspir nije imao svoju kućnu biblioteku iz koje bi crpio znanja; - Prema kazivanju njegovog školskog kolege Ben Jonsona, Šekspir je znao \"vrlo malo latinskog i još manje grčkog\".