Hosni Mubarak
0

"Optužbe za korupciju su neosnovane"

SRNA
Hosni Mubarak (Foto: AFP)
Hosni Mubarak (Foto: AFP)
Bivši egipatski predsjednik Hosni Mubarak rekao je da su optužbe protiv njegove porodice za korupciju potpuno neosnovane, prenosi mreža BBC.

U izjavi za televiziju "Al Arabiya", u svom prvom obraćanju javnosti od kada je zbačen prije dva mjeseca, Mubarak je rekao da on ima pravo da brani svoju reputaciju, odbacujući navode da ima imovinu i sredstva u stranim zemljama.

Mubarak je dodao da je on žrtva kleveta, ističući da je spreman da pomogne u bilo kojoj istrazi o imovini i sredstvima njegove porodice u inostranstvu.

"Moja porodica i ja smo žrtve nepravedne kampanje i kleveta u cilju uništenja moje reputacije i mog integriteta, kao i moje vojne i političke istorije", rekao je Mubarak.

Mubarak, koji se nalazi u Sharm el Sheikhu na Crvenom moru, kritikovao je medije koji su objavili da ima veliku imovinu u inostranstvu i odbacio tvrdnje da ima račune u stranim bankama.

U međuvremenu, vojska u Egiptu je najavila formiranje istražne komisije u vezi sa optužbama protiv Mubaraka, ali se našla na udaru kritika da radi previše sporo.

Mubarak je morao da se povuče u februaru usljed masovnih antivladinih protesta nakon čega je pobjegao u Sharm el Sheikh na Crvenom moru.
Oko 1.000 Egipćana okupilo se danas na trgu Tahrir u Kairu uzvikujući slogane protiv načelnika generalštaba Huseina Tantavija, koji je na čelu države od zbacivanja Mubaraka.