Komentari (240)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kako Zapad promovise IDIL da zastrasi narod nebi me iznenadilo da Holivud snimi film o IDILu sa Brad Pittom i Geroge Clooney-om u glavnim ulogama kako osvajaju Irak i Siriju a da to ispadne kao neki sexy film. Nego zasto taj IDIL ne napada Rothchildove naftavode u Iraku ili Izrael??? Kako to da ih nema u Egiptu bas kao ni Al-Kajde gdje Americki piju general El-Sisi pobi pripadnike Muslimanske brace a niko im ne priskace u pomoc. Kud bas da IDIL ratuje i napada one koji su protiv Izraela i Amerika i stitiu njihove interese.
@Sodoma... O kakvim korpusima "Vojske" govoriš živ bio. Ti si kao neki tip iz filma "Povratak u budućnost" , jer i da je tačno što govoriš radi se o vojsci koja ne postoji već 10 godina.
Katar,Turska,Emirati i Saudijska Arabija su sve pod kontrolom Amerike. Amerika ih je naoruzala i CUVA IMA GRANICE izuzev Turske. To su price za malu djecu da navedene drzave rade nesto protiv Amerike.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
ispade da su amerika i zapad,male mace spram njih u aviaciji.........
A kko eto satrase se gadjajuci ih. Maska za naivni svijet. Najveci neprijatelj Amerike jeste obrazovanje neamerikanaca, jer jedino takvi ne vjeruju u njihovu propagandu, te usranom CNN-u.
Halal Blic
neko nekoga dobro laze.. kazu izvrsne koordinacije u napadima, taktika ko kod nacista....pitam se samo ko li ih trenira kada su tako "uspjesni"i jos sada ce da "lete" u borbenim avionima. ama ne pale te price, mogu letiti jedino ako imaju profesionalne pilote borbenih aviona. sta svasta necemo procitati i grupa oko 30 hiljada neprofesionalnih ljudi, sa svih strana svijeta da bude tako mocna.. nesto tu dobro smrdi...
Prdnuo američki predsjednik i nastale vehabije, evo žena otvoreno kaže! https://www.youtube.com/watch?v=gHtsJChtjnY&list=UUcvyqMNYT3ltpRvcjDQk4LQ
Što ih god više napadaju, ISILovci više napreduju, i sad mi još recite da je to normalno. Šta su oni, kao neka supersposobna nadvojska, kradu MIGOVE i još imaju pilote....ma dajte. Kao da ne znamo da ih Mossad nije obučavao. To je jedna banda hoštaplera koja je samo topovsko meso, u jednom većem ratu, koji se odvija iza scene. Šta da se radi sa 1,5 milijardi muslimana, pa najbolje ih iskoristiti kao topovsko meso protiv Rusije. Još je Iran ostao, ako i to riješe, odmah će huškati muslimane na Rusije, pa ako bude na koga bacala atomske bombe, bacat će ih na muslimane sigurno. Važno je samo da Izrael ostane netaknut. https://www.youtube.com/watch?v=_gu4pfCC9nk&list=TLDA6CZ2NBRVNCQqVIzzPT9FcdOx5RfdGJ https://www.youtube.com/watch?v=keq24wQIC94&list=PLBIhoQyyb6zlkf_lyySEvIhLAUeMBmrcc
Njihov neoprostivi grijeh je taj što iskreno vjeruju u Boga!
Njih je obucavao MI6 !!!
Sve je ovo Sadam drzao pod kontrolom.
Sve je ovo iz americke kuhinje. Hocete da povjerujemo kako je IDIL-a nepobjediva. Kako ste samo napuhali vijest to s avionima. Pa Sadam je imao sve to pa ga slomiste za par dana. Nemojte srati. Ta prica moze samo proci kod amera.
...u principu, puno je lakše slomiti državni aparat, oličen kroz predsjednika i potčinjenu, organizovanu vojnu silu - armiju...kad se boriš sa gerilom, što idil u suštini jeste, moreš im staviti soli na rep, baš onako kako su nijemci mogli staviti gerilskom partizanskom pokretu...
...kod džihadlija nemaš ni štab glavn ekomande, ni centar veze, ni centar pvo i oklopnih, ni vazduhoplovnih jedinica...nemaš ništa osim skupa fanatika na toyotama koji tumaraju pijeskom od grada do grada u namjeri osvajanja...
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
Pustio sam bradu,posla niz glave,ratno iskustvo podebelo, na Vozucoj ispeko zanat,jel uplacuju staz da i ja obezbjedom maksumcad? il da se prikljucim zlatnim vrecama? neznam ni sam sta mi je pametnije?
od mrznje i zgrazavanja,,tanka je linijaaa sto spajaa i raaazzdvaaajaaaa
Isil kontrolise teritoriju gdje zivi 15 miliona ljudi.. Pa to je jugoslavija..
Teritorij koji ISIL kontrolise u Sirijskim djelovima je uglavnom slabo nastanjen , a u Iraku imaju podrsku jednog dijela sunistskih plemena. Zasto je lako brane , pa jednostavno u Iraku imaju nasuprot sebe prilicno neorganizovanu i nesloznu vojsku , s druge strane imaju Kurde koji su slabo naoruzani jer ih zapad nije spreman naoruzati kao sto su naoruzali ISIL ,zato sto su to ljevicarske formacije.I treci protivnik je Sirijska vojska koja ostvaruje napredak protiv ISIL-a , a koja ujedno ni nema puno linija prema ISILU , a i njima pase da ISIL prvo unisti Slobodnu vojsku Sirije , jer puno ce im biti lakse protiv ISIL-a bice puno manji pritisak zapada , a i narod koji je donekle bio neutralan stace uz Asada.
evo kako: Prosle godine ste ih financirali. Ja, to su oni "borci za slobodu", koje ste financirali da ubiju Assada. Eto vam, jebi te se sada EU i UN. Vi ste krivi o svemu tamo sto se desava.
Jooooj!!!! prije 10h objave da imaju 3 glupa zastarjela aviona za koje i nemaju pilote koje ne znaju ni da upale a ne da lete, a sad vec sa njima osvajaju i gadjaju :) Sutra ocekujem vijest da im pomazu svemirci :D
kakve su to suplje price? koje su to avione oni zaplijenili boga ti???