Komentari (10)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Tako i treba s ološem...samo tako nastavite arapi! ;-) P.S. Kod nas bi bilo pola države \"bezglavo\"....
Zbog kaznene politike, u ovim drzavama imamo po par ovakvih slucajeva godisnje, za razliku od zapadnih drzava, koje trose stotine miliona dolara na borbu sa narko industrojom, jos toliko na izdrzavanje dilera i proizvodjaca na dugotrajne zatvorske kazne...i kao rezultat imaju samo konstantno povecavanje i proizvodnje i trgovine...
zakon slobodnog trzista.. dostupnost robe na trzistu diktira njenu cijenu... veliki rizik trgovine drogom u SA je doveo do cinjenice da je droga tamo u nekim slucajevima i po vise desetina puta veca od te iste droge na nekim zapadnim trzistima, ali njihovo iako rastuce trziste je samo jedan mali fragmenat onoga sto se na trzistu slicne velicine moze naci u nekoj zapadnoj zemlji tako da ne bulaznis bezze... Ovaj zakon ma koliko brutala ima svoj efekat i daleko daleko manji broj mladih zivota bude unisten zbog ove posasti u SA, a ovi Europljani umjesto da se brinu koliko hiljada i hiljada mladih je u njihovim drzavama izgubilo nevine zivote zbog droge oni se brino o par kriminalaca u SA koje stigne zasluzena kazna...
@muslimanka Draga, Saudijska Arabija već zadnjih 5-6 godina ima najbrže rastruće tržište narkotika na cijelom svijetu. Potražnja je ogromna, čak i ovako strog zakon nema utjecaja na rast potražnje za narkoticima u Saudijskoj Arabiji. Nažalost, to je tako.
ne izmisljaju oni nekakve svoje nacinevce postupaju po Seri.jatu(A.ll.a.hovom zakonu)
Dobro sve to...ali dali mogu to uraditi na malo moderniji nacin? Mislim...ako vec mora ubiti covjeka neka to uradi sa stilom a ne nacinom kojim su radili prije 1k godina.Zar je bitno kako ce obezglaviti covjeka? Sve se svodi na to da umre na kraju...But I guess that\'s just me..;)
to je pravi zakon,hajd da vidimo hoce li se jos neko usuditi da se dila drogu...
@ampak... zar ti nisi iz one kisele kasabe zvane Kiseljak?
svaka cast, to se zove drzava i borba protiv kriminala!
Demokratija na pustinjski način