Komentari (13)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
PRVA ZRTVA MEDU NOVINARIMA-Ahmad Mohamed Mahmoud, novinar radi za list Al-Ta\'awun , objavio je u državnom vlasništvu Al-Ahram Zaklade, umro je danas od strijelnih rana zadobili 28. siječnja, Al-Jazeera i polu-službene Al-Ahram izvijestio je danas . Mahmoud je pucao po tome što list opisao kao snajpera dok je snimao sukoba između snaga sigurnosti i demonstranata u središnjem Kairu Qasr al-Aini području, koji je u susjedstvu Tahrir Square. Smrt je prvi izvijestio medije smrtnosti tijekom ustanka. U posljednja 24 sata, CPJ dokumentirano još 10 anti-press napade, osam zatvaranja, dva napada na redakcijama, i sjeckanje od glavnih vijesti web stranice. Sve u svemu, CPJ je dokumentirao najmanje 101 izravnog napada na novinare i novinske sadržaje ovaj tjedan, a to je istraživanje i brojne druge izvještaje. LINK http://cpj.org/2011/02/press -attacks-cairo-reporter-dies .php
Ljudi dolaze na Tahrir trg, jako duge kolone na ulazu. Pregledavaju se licni dokumenti.
Suđenje zbog tajnih zatvora CIA u Makedoniji U Skoplju danas počinje sudski proces po tužbi Nemca libanskog porekla Kaleda El Masrija koji tvrdi da je bio otet u Makedoniji, a potom mučen u Avganistanu. izvor- blic
Mulen: Vojska neće pucati na protestante Komandant združenog štaba vojske SAD admiral Majkl Malen rekao je da su ga egipatski vojni lideri uverili da njihove snage neće pucati na protestante koji danas, 11. dana protesta, planiraju masovno protestno okupljanje nazvano \"Danom odlaska\". Malen je u televizijskom intervjuu rekao da radi na tome da linije komunikacija sa egipatskom vojskom budu otvorene. \"U razgovorima koje sam vodio sa njihovim vojnim liderima, uverili su me da nemaju nikakvu nameru da pucaju na sopstveni narod\", kazao je Mulen.
Predsednik Buš je tada dva puta odbacio njegov zahtev za ostavku, da bi ga posle dve i po godine i poraza na kongresnim izborima, pustio da ode. Ramsfeld nema reči kajanja ni kada se radi o tehnikama isleđivanja zatočenika, konstatujući da je i administracija predsednika Baraka Obame odlučila da zadrži zatvor u bazi Gvantanamo i da osumnjičenim tkz. teroristima ne pruži status ratnih zarobljenika, piše Vašington post.
On međutim, ipak ne može potpuno da se uzdrži, pa je u knjizi napisanoj na 800 strana imao i komantare na račun bivših državnih sekretara Kolina Pauela i Kondolize Rajs, kao i nekih kongresmena i novinara. Išao je toliko daleko da prikazuje predsednika Buša kao čoveka na čelu poslova nacionalne bezbednosti koje vodi na osnovu nekoherentnog procesa donošenja odluka i političke inercije.Ramsfeldova knjiga potvrđuje ranije tvrdnje o disfunkcionalnosti američkog Saveta za nacionalnu bezbednost, zbog stalnih nepetosti između Pentagona i Stejt departmenta, za šta su mnogi inače krivili upravo njega.Knjiga pokriva ceo Ramsfeldov život, ali oko 60 odsto ipak se odnosi na šest godina dok je bio ministar odbrane, od 2000. do 2006. godine. Pored toga, izrazio je žaljenje što nije otišao sa položaja u maju 2004. godine, kada je izbio skandal oko tretmana zatvorenika u iračkom zatvoru Abu Graib.
Ramsfeld: Rat u Iraku je vredeo truda Tanjug | 04. 02. 2011. - Bivši američki ministar odbrane Donald Ramsfeld (78), napisao je u svojoj autobiografiji da je \"rat u Iraku vredeo truda\", jer bi Bliski istok, da je ostao na vlasti Sadam Husein, bio \"daleko opasnije mesto nego danas\". Njegova knjigu pod nazivom \"Znano i neznano\" , koja treba da se pojavi iduće nedelje. Čovek koji je u administraciji predsednika Džordža Buša bio oličenje razmetljivosti i samouverenosti, sada je spreman da prizna da se ponekad \"stvari događaju\", na primer pljačke u Iraku odmah posle invazije. Što se tiče izjave \"Znamo gde se nalaze\", date u prvim danima invazije na Irak, a koja se odnosila na, kako se ispostavilo, nepostojeća skladišta oružja za masovno uništenje, Ramsfeld bi je sada najradije povukao, piše \"Vašington post\", koji je imao uvid u knjigu.
Preminuo zatvorenik Gvantanama MAJAMI - Avganistanski pritvorenik u američkom vojnom centru Gvantanamo preminuo je usled kolapsa na spravi za vežbanje, saopštila je danas vojska Sjedinjenih Američkih Država. Aval Malim Gul, optužen da je bio talibanski komandant i saradnik Al Kaide, preminio je sinoć u mornaričkoj bazi u zalivu Gvantanamo, navodi se u saopštenju američke Južne komande. Gul (48) je vežbao na spravi koja simulira penjanje uz stepenice i trčanje. Vojska SAD navodi da je Gulu ukazana lekarska pomoć u ambulanti vojne baze i da je potom prebačen u bolnicu, ali mu nije bilo spasa.-vijerujete li u ovo. Ovaj Avganistanac držan je u pritvoru bez optužnice od oktobra 2002. godine. Gul je sedmi pritvorenik koji je preminio u Gvantanamu od kada je ovaj centar otvoren u januaru 2002.godine. U Gvantanamu se posle američke invazije na Avganistan našlo skoro 800 stranih pritvorenika, a danas ih ima još 172.
U aleksandriji velika koncentracija vojske i tenkova mnogo više nego ranijih dana.
kome se moli?
Teško egipćanima ako im se Obama bude mješao u unutrašnje stvari.
što nije klanj`o dva rekjata?
Huso zreo za psihijatra.