Komentari (18)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Mislim da je vrijeme da EU i Rusija zajedničkim dogovorom riješe krizu u Ukrajini. Poslednjih decenija se pokazalo kako svako uplitanje SAD-a u rješavanje problema u regionima koji nisu ni blizu granica te države, predstavlja kontraproduktivni element. Da se osvrnem na sankcije - da, sigurno je da će nanijeti dosta štete Rusiji, ali te mjere predstavljaju bumerang koji će da se vrati SAD-u i njegovim saveznicima. Ukoliko se ne varam, SAD procentualno značajnije investicije u Rusiji nego Rusija u SAD-u. Dalje - Njemačka, kao najsnažnija EU država i kao vjerovatno najbitniji saveznik SAD-a ima nevjerovatno bitno robnu razmjenu sa Rusijom. Njemačke kompanije mahom odbijaju da se pridruže sankcijama uvdenim Rusiji. I, naposlijetku, SAD u isto vrijeme zaoštrava odnos sa Rusijom i Kinom, što će dovesti do još većeg savezništva između ove dvije države, kao i zemalja BRICS. Teško je procijeniti šta će izaći iz svega ovog, ali činjenica je da štetu osjetiti svi uključeni u sukob, a i šire.
Nije mi jasno Obmaster92, jeli ovo gore tvoj komentar ili novi clanak vezan za krizu u Ukrajini? U svakom slicaju ZIVJELA RUSIJA do onog momenta kad pretuce USA!
Samo moj komentar, moje lično mišljenje. Ne bavim se pisanjem novinskih članaka.
E moj Obama!!!
Znaš šta bi doktor Arslanagic reko na ovo: OVO IM JE DOŠLO KO ŠAKA NA OKO
hocete li se pobiti ili ce te i dalje mjeriti ciji je veci hahaha
Kako su mi ovi smiješni što misle da sankcije nemaju nikakvog učinka...
husein trazi guzici cepa :)
Ovi samo laprdaju, a Putin ih ne ferma ni 5%. Vrijeme je za djelovanje.
200 tenkoova leopard za ukrainsku vojsku su najbolje sankciije rusiji jos iz to 20 F16 20 apaca helikoptera, to pije vodu ane neke sankcije koje ce pogodit rusiju za 5 mjeseci..
Санкције? Аустралија је већ под санкцијама, Руси не увозе њихову говедину више. То је само опомена Америма, јер следећи су Пепси, Кока Кола, Мекдоналдс,........ Опааа
VIC DANA!!! ,,Obama uvodi nove sankcije Rusiji" :)
sve dok njemacka,italija i francuska ne uvedu prave sankcije ovo je samo igra .
Putin je odavno uveo sankcije americi. Sankcije se odnose samo na zabranu ulaska nato vojnika na teritoriju Ukrajine.
ubi ga sankcijama