Komentari (17)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ma jebo ti mater, on meni sve vako!! Why castor, why? :) :)
Coca Cola, PepsiCola, McDonald's, itd. već trljaju ruke zbog mogućih unosnih poslova. Tu je i potencijalnih 20 milijardi barela nafte u podmorju Kube, što je bez sumnje veliki izazov za američke naftne kompanije...Ako ti neprijatelj jednom rukom daje hljeb, to je zato što u drugoj ruci drži nož“
nije ovo nikakva obnova veza,vec stratesko pitanje amerike kojima treba taj dio teritorije. U geopolitičkom smislu je Bijela kuća uznemirena zbog sve većeg prodora Rusije i Kine u Latinsku Ameriku i na Karibe, te da Kuba ostane strateški saveznik Rusije. Posjet ministra vanjskih poslova Sergeja Lavrova Kubi, Nikaragvi i Gvatemali je očiti razlog američke zabrinutosti. Zajedno s jačanjem gospodarskog rata, političkog uznemiravanja, medijskog terorizma i paravojnih akcija Kolumbije protiv Venezuele, američko otvaranje prema Kubi za cilj ima uzdrmati jedinstvo tih zemalja, posebno na štetu Venezuele i njenog projekta „Socijalizma 21 stoljeća“.U ekonomskom smislu, ulaskom Kube u svjetski ekonomski sustav američkim korporacijama se otvaraju nova tržišta i nove mogućnosti u kojima će imati stručnu i jeftinu kubansku radnu snagu, a istovremeno će ulagati u turizam, duhan, kavu , plodove mora i profitirati od uspjeha kubanskih znanstvenika u području mikrobiologije i medicine.
Realno .Sta su Amerikanci radili po Kubi ,kakve planove su imali....ma koliko od toga profitirali ako stvarno krenu da se ljube sa njima gore su budale nego Srbi kad su krenuli da maze srbosjeke Ustasa posle drugog svetskog.Svacam ekonomske benificije ali nemos sklapat ugovore sa imperijom koja u citavom postojanju nije ispostovala ni jedan vazniji ugovor do kraja i koja i danas koristi svaku polugu za pokolje citavi naroda
Vjerujem da je prvensveno zbog kine i rusije i geopolitickom smislu,ali i zbog venecuele i njenih resursa,jer se zeli jednog dana a to je uskoro unijeti nemir u citav region latinske amerike,naravno imaju iskustva sa bliskog istoka,a i prije su to radili gdje god im nije odgovaralo nesto ili neko..
A bilo je i: "Ma đes ti meni, haaa?, Mašala, mašala... buci buci! Ma jes ti ono Fidelov? Aaaaaa, što si se proljepšo, pas ti sliku ukro!"
Jel ga štipno za guzu Castro?
kad ovi naši neandertalci mogu skupa lokat i žderst, međusobno se žvalit i u guzice ljubit , šta je čudno ako Obama i Castro jezike razminene, iki se Obama i Putin srdačno pozdrave . . . !!!
U p.m. ovi političari nikako da postanu iskreni i još se kao rukuju, a kladim se kako bi jedan drugom ruke kidali.
Pa i berlinski zid je davno srusen, vrijeme je.
Od pada Berlinskog zida Amerikanci su jos agresivniji,krvolocniji i gluplji.Sto bi bilo vreme davati im uticaj na tvoju zemlju?Da meni pokuca na vrata mudzahedin sa desetak obesenih odsecenih glava sto nosi na ramenima nebi mu otvorijo vec bi sprasijo sa prozora citavu municiju sto je u kuci,makar od toga ne profitiro ekonomski a jos bijo i "agresor" i optuzen za genocid ,,,,pitanje je prezivljavanja a sa Amerima je to nemoguce