Komentari (35)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Njemačka kao kulturna, civilizirana država i Njemački narod ne "slave" poraz jer nemaju potrebe da ikoga ubjedjuju da je Treći Rajh bio "volja" njemačkog naroda, Nirnberški prosec je pomogao njemačkom narodu da uspješno provede "defašistoizaciju" i napravi od Njemačke ekonomsku i političku velesilu...To je osnovna razlika izmedju civilizirane Njemačke i "divljih balkanskih plemena" koji žive u prošlosti u stalnoj borbi sa nacionalnim egom pokušavajući da prikažu svoje fašiste i zločince kao nacionalne heroje...Gdje bi danas bio Balkan da je Srbija imala "Nirnberg"...
....zato imaju "guslarske večeri" :)))))
Što bi se ja raznosio?? Nisu meni od rođenja lagali da mi je brat u stvari otac:) Živio Snohaćenko :)
Njemačka je sila! Jedna od rijetkih drzava koja se suočila sa zlom, stavila tačku na to i nastavila dalje.
"...američki predovilac George Sakheim..." Predovilac. To je onaj što prije dove mundža nešto. Prvo je taj Amer nešto važno ispjevao, pa je tek poslije njega sud dovio.
Najveca farsa u povijesti sudstva . Skoro sve sudije i tuzioci bili jevreji . To bi bilo isto da u Hagu danas sjede samo muslimani
Ovako se vodi proces od strane pobjednika u jednom ratu.. njih 20 optuženo i osuđeno za godinu dana, za zločine koji su ruku na srce mnogo masovniji i obimniji nego su to bili zločini u ratu u BiH. S druge strane imamo cirkus i pravnu lakrdiju zvanu Haški tribunal i procese koji traju po 10 godina. Glavni izvršioci zločina truhnu i raspadaju se u zatvoru (koji usput budi rečeno više liči na hotel), te se čeka kako bi umrli bez izricanja presude. Žalosno i smiješno... Ništa jadnije nema nego kad se rat završi "neriješeno". Ne želim da neko krivo shvati, ne bih volio da se više ikada ispali i jedan metak na ovim prostorima, jer previše je bilo patnje ovom narodu, ali gledajući kroz pitanje suđenja za ratne zločine...nivo efikasnosti Nirnberškog procesa nikada neće biti dostignut.
Nirnberski proces je bio farsa. Gering kao komandant Luftvafe-a je optuzen i osudjen za sve ono sto je radila i saveznicka avijacija za vrijeme rata. Kao sto je Gering slao avione na London i ubijao engleske civile, tako su i Britanci ubijali njemacke civile u Drezdenu i drugim njemackim gradovima. Svi visokorangirani nacisti su zasluzili smrt, ali ovo nije bio sud nego odmazda nad pobjedjenim nacistima. Vojni sud nije sud. I takav potpuno nelegalan sud, bio je pravicniji prema osudjenim nacistima koji su odveli citav svijet u rat i prouzrokovali milione ljudskih zrtava i razaranje citave Evrope, nego NATO tribunal u Hagu prema svojim neprijateljima Srbima. Vjerovatno kao primjer drugima kako prolaze neposlusni narodi. Oni narodi koji ne klece pred okupatorima. Ni njihovi sudovi, ni vojska, ni sva moc, ne mogu da slome otpor srpskog naroda. "Padaj silo i nepravdo" :-)
Pljuc!
Buhtlice, cuvaj se, uhvatice te ovi anonimusi iz Hrvatske :-) Sakrio bih te ja kod mene, ali svuda stezu obruc oko vas islamskih fanatika. Briga njih sto si ti najsimpaticniji islamisata na celom svetu :-)
PRIKAŽI ODGOVORE (6)
Ako se izuzmu smrtne presude, Hag je daleko učinkovitiji :))))
Hag je žešći cirkus u poređenju sa Nirnberškim procesom.
"Heninga Goeringa"?- jel to neki junak iz viceva ivica- marica?
❤Republika Zapdna Bosna❤
Republika magla Posro te babo
Za 4 godine su svi procesuirani, a u nas 20 godina nakon rata ni izbliza svi