Komentari (50)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ahhh Na krvi i suzama se bogatsvo Evrope gradilo. Dubrovnik je ukinuo ropstvo 1416-e . Gotovo 450 godina prije Nizozemske. Nekad ce se u Istorijskim knjigama sjecati Srebrenice i cuditi se kako je moguce u srcu Evrope da Nizozemci dozvole masakr nevinih… vidis sta u im sve u obraz moze stat.
Zapadna Evropa se obogatila na izrabljivanju drugih. Lijepo od njih da napokon to i priznaju.
RADO BIH JA VIDIO SDA U OPOZICIJI, PUNA JE ONA GRIJEHA, ALI POD USLOVOM DA JE ZAMIJENI OPOZICIJA KAO ŠTO JE BIO H. SILAJDŽIĆ, ILI LAGUMDŽIJA OD 2014. DO 2018. TO SU BILI LIDERI KOJI NISU SH. PROJEKTIMA NA ŠTETU BIH DALI NI PRISMRDITI. A OVI LJIGATORI I SKOTOVI 8-KE GUBE 3:0 A UTAKMICA NIJE NI POČELA. ONI POD RELAKSACIJOM ODNOSA NAZIVAJU UDOVALJAVANJE U SVEMU DODIK- ČOVIĆ OSOVINI, A POD PROGRAMIMA PODRAZUMIJEVAJU SLIJEĐENJE UPUTA IZ JEDNE AMBASADE.
Ma haj to ali kada pocnu o moralu
Ko rukom obrisano sve. I Srebrenica
Saudija ukinula 1963. a Irak 2019. Znaci za jedno 200g i oni će se izvinjavati.
Da niste pljačkali i porobljavali kolonije stotinama godina bili bi pripizdina od države. Sad vi kao pametni. Ali Karma is the bitch, potomci robova će vas pregaziti demografski i nestat ćete a vaše pare, koje skupljate stoljećima, neko će drugi potrošiti.
Danasnje generacije nemaju krivicu ali uzivaju koristi od nagrabljenih sirovina i necijeg podmorajuceg znoja. Izvinjenje je velika stvar za istoriju a mala stvar za utjehu. Bol se ne moze nadomjestiti ali neke materijalne stvari bi se mogle izravnati. Nije stvar samo ropstva, nego i otimanja resursa. Uputimo izvinjenje, tim ocistimo mrlje, i putevi dirigentske palice za demokratiziranje su nam otvoreni...
A Katolicka crkva za svoju ulogu u propagiranju robovlasnistva?
Pokrali su pola svijeta, tlačili, izrabljivali, ubijali. Sad se kao izvinjavaju. Pa nadoknadite to materijalno, znamo da ste u mogućnosti. Šta imaju afričke zemlje od vašeg izvinjenja.?
IZVINJENJE?...HM,MATER VAM J EBEM!
svak ziv ce se izvinuti samo srbi nikad
od 1863. do 2023. je 160 godina a ne 150
U Surinamu od 1873.
Nije nego od 1863. kako i piše u članku
Da nije hakovan klix? Vec pola sata nema afirmativnog teksta o Mihajlovicu, a ni o Hrvatskoj reprezentaciji. Zabrinut sam.