Traga se za muškarcem
116

Drama kod Zenice: Bježao vozilom, izbjegao policijsku barikadu pa sletio u rijeku i pobjegao

E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba
Zenička policija traga za muškarcem koji se dao u bijeg nakon što se nije zaustavio prilikom redovne kontrole saobraćaja, saznaje Klix.ba.

Glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Samir Valentić nam je kazao da je muškarac od Žepča bježao policiji do Zenice gdje je nakon blokade puta vozilom sletio u rijeku i pobjegao.

"Policijska patrola je oko osam sati pokušala, u mjestu Ograjina Općina Žepče, nakon preticanja kolone zaustaviti putničko motorno vozilo Audi A3 inostranih registarskih oznaka. Vozač se oglušio i nastavio kretanje vozila prema Zenici", kazao je Valentić.

Dodao je da je potom informisana Policijska stanica u Nemili, ali da ni dolje nije zaustavljen.

"U mjestu Brce kod Zenice napravljena je blokada ceste od službenih vozila MUP-a ZDK i jednog teretnog motornog vozila nakon čega je vozač probio zaštitnu ogradu i sletio vozilom u rijeku. Potom je izašao iz vozila i dao se u bijeg, dok je jedna osoba ostala u vozilu zaglavljena", dodao je Valentić.

U vozilu je zatečen M. K. s područja Srednjobosanskog kantona koji je od ranije poznat policijskim organima, a njega su iz vozila izvukli vatrogasci te je prevezen u Kantonalnu bolnicu Zenica.

Vozač Audija je u bijegu, a za njim traga veliki broj policijskih službenika.