Britanka koja se ljubila u Dubaiju
0

"Nisam imala namjeru prekršiti muslimanske običaje"

Sarajevo-x.com
Photo: EPA/ALI HAIDER
Photo: EPA/ALI HAIDER
Britanka Charlotte Adams govorila je za engleske medije, nakon što je u petak puštena iz zatvora u Dubaiju, gdje je provela 23 dana zbog ljubljenja u restoranu sa momkom Aymanijem Najafijom.

"U proteklih nekoliko mjeseci samo sam o ovome razmislila", kaže ona.

Najafija i Adams su osuđeni na mjesec dana zatvora zbog ljubljenja na javnom mjestu, nakon što ih je policiji prijavila gošća restorana rekavši da ju je njihovo ponašanje uvrijedilo. Charlotte tvrdi da je Aymanija, koji je također pušten na slobodu, poljubila u obraz, dodavši da ništa više nije učinila.

Zakoni u Ujedinjenim Arapskim Emiratima su strogi i iza rešetaka se može završiti upravo zbog ljubljenja ili držanja za ruku, ukoliko se procjeni da je to uvredljivo.

"Prvu noć u zatvoru nisam uopšte spavala, a prva tri dana bila su najteža. Ležala sam u mraku i trudila se da ne plačem", ispričala je djevojka. "Zaista volim Dubai i čini me tužnom što više nikad neću kročiti u taj grad".

Britanka kaže da nije imala namjeru prekršiti muslimanske običaje, a glupim postupkom smatra spolni odnos dvoje Britanaca na plaži koji su 2008. godine osuđeni na tri mjeseca zatvora, ali im je ta kazna ukinuta.

"Ovo me nije uništilo, niti promijenilo. Nisam prestravljena i ne stidim se svog ponašanja", rekla je 26-godišnja Charlotte kojoj su tamošnje vlasti zabranile posjetu Dubaiju.