Komentari (174)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Zivim u njemcakoj i mogu vam samo kazati bez dobre njihove skole tesko naci normalan posao a da je dobro placen,sve postalo minimalac .Vecina ljudi radi preko laj firmi koje te ogulise ,a ovi sto imaju dobre satnice imaju jako teske ,stresne i zahtjevne poslove gdje molis Boga samo za onaj Urlaub....mada ima naravno slucajeva gdje ljudima ide dobro sve
Dođi u BiH niko vam ne brani. Ovdje svi radimo za 2000 ojra neto
Vrati se u bosnu.
PRIKAŽI ODGOVORE (6)
Obećana zemlja u problemima,sad se pitajte zašto im treba radnika?! Ja bio prije nekad davno,bio opet skoro,vidio,doživio...i sam sebi kazao"Nije ovo za tebe,lijepi moj posao u Bosni,2400 km,8 sati radno vrijeme i svaki vikend slobodan!! Privatno ako hoću mogu zaraditi još jednu platu komotno,toliko posla u mojim Živinicama ima!!Majstor sam u metalskom sektoru!!Džaba vam sva Njemačka,ti si uvijek stranac tu,i samo mi nemojte ono radnik je priznat,samo dok radiš dobar si!!
gluposti
ee svak bi love a da se neradi e nemoze njemacka nije za svakoga sigurno i moze se ljepo zivit muz zena i djeci doplatak i super zivit a samcima je zahebano sami sve moraju da placaju nema im babe i majke i odma nevalja
Mnogo petljanja. Satnicu od 12e imaju samo oni poslovi za koje nije potrebna skola, a ni to nije uvijek tako jer cak i cistacice imaju 13,5 min. Isplativo je raditi jedan glavni posao i jedan mini posao (ili vise njih ako se radi po manje sati na svakom jer zarada na mini poslu ne smije preci 520e mjesecno). Ako se imaju dva glavna posla s nepunim radnim vremenom npr ili jedan glavni posao i sporedni gdje zarada prelazi 520e mjesecno, prelazi se u poresku klasu 6 sto se nikako ne isplati.
Vrati se u Bosnu radi jedan i zivi solidno. Ha ja. Ali ne vidim da se vracaju to jenproblem
Svako može sračunati koliko će za isti posao dobiti novca ovdje mjesečno, a koliko u Deutschlandu. I koliko će mu ostati kad pokrije troškove života ovdje i troškove života tamo. Kako god okrenete, u Deutschlandu ćete na kraju mjeseca i na kraju godine imati više na svome računu. A život je jedan. Robovati, a da se drugi bogati ovdje, to je vrijeme prošlo. Ako svi možemo u državnu službu pa lendohaniti, onda okej. Ili da privatnici povećaju plate ili Deutschland.
Ma nije sve u parama,ti sto odu na zapad,pretvore se u kalkulatore.Racunaju svaki euro,gde potrosen😂
Ovo pišu da raja ne bi išla u Deutschland. Da ostane ovdje i da rade za male novce. Ili da sjede kod kuće i posla uopće nemaju.
Kriza je nazalost svud u svijetu i to se itekako osjeti. Ali koliko sam razumio u Njemackoj dva posla nisu dovoljna za pristojan zivot a u tzv bosanskim ekonomskim tigrovima Tešnju , Gradačcu, Srebreniku, Goraždu, Bijeljini narod ne zna šta će sa parama. Pogotovo sad dok je kriza narod ima više para nego ikad ... E pa da je to tako stvarno autobusi dijaspore bi se vraćali nazad u svoju lijepu Bosnu Ali nazalost dzabe vam svi ovi spinovi
Znam mnoge koji su i gore nezadovoljni jer kako god nije im to to...nasi rade najgore najslabije placene poslove, pusit se deset eura svaki dan ne moze a ko ne zeli u zabiti ziviti tesko ce skupo stanovanje placati
jeeino gdje se pare mogu zaraditi i ultra lijepo ziviti za prosjecnog covjeka je usa. znam jer sam bio 2 godine. A te peice o usa koje gledamo u filmovima i koje se nama prezentuju nemaju veze sa vezom pogotovo u manjim gradovima. kao bajka
Zavisi sta vam je standard. Njemcu je standard da zivi super, da ide na odmore sirom svijeta i da opet ustedi 1000 eura mjesecno (porodica). A Bosnjo moli boga da skrpi troskove i ode do Ulcinja.
Ako covjek i zena rade u nekim fabrikama ili na nekim poslovima koji su normalno placenji, sasvim se lijepo moze zivjeti. Ove satnica od 12 € su za one najnize poslove tipa ciscenje, dostavljanje novina i slicno. I ne moze covjek ocekivati da su to dobro placeni poslovi.
Sve sama laz sa 2posla živiš kao Hadžija a sta možeš u Bosni imati ništa
Ako zivis u turskom ili ruskom getu, gdje je kirija 700 warm, onda da. Ako hoces kao covjek da zivis, ode zenina plata za kiriju, a od muzeve imas 70 Eura dbevno da trosis.
10€ kutija cigara, zato i kukaju 😂
Povećati satnicu 50 ili 60 posto je moguće ali se neće desiti. To se u Americi zagovara više od 10 godina i još uvijek nije postignuto. U Americi je minimalna satnica još uvijek $7.25. Na Floridi ni $15 dolara satnica nije dovoljno da bi četvoročlana porodica sa dvoje zaposlenih i mogla normalno živjeti. 'Američki sindrom' je sada stvarnost velikog broja porodica u Americi.
A, sto 50-60%? Ako to rjesava probleme, stone 250, 133.7, ili 1257%, a? 🤣🤣🤣🤣
O čemu ti priča ?
PRIKAŽI ODGOVORE (2)