Svijet
4

Netanyahu: Nastavljamo sa napadima na Gazu

FENA
Benjamin Netanyahu (Foto: Arhiv/AFP)
Benjamin Netanyahu (Foto: Arhiv/AFP)
Nakon što su izvedeni raketni napadi iz Gaze na južni dio Izraela, izraelski premijer Benjamin Netanyahu izjavio je da će izraelska vojska nastaviti sa izvođenjem žestokih napada na teritorij Gaze, javio je dopisnik agencije Anadolija.

U redovnom sedmičnom saopćenju vlade, premijer Netanyahu je naveo da je Izrael brzo odgovorio na napade, te napomenuo da će vojne operacije Izraela biti nastavljene i u narednim satima.

“Nastavit ćemo sa izvođenjem žestokih i oštrih napada. Našim napadima zadajemo teške udarce agresoru”, naveo je Netanyahu. On je dodao kako izraelska vojska neće posmatrati napade koji su "upereni protiv njihove države".

“Svijet mora shvatiti da se Izrael neće povući ustranu i čekati da bude meta napada. Odgovorit ćemo novim žestokim napadom koji smo dobro isplanirali. Također, pažljivo pratimo sve ono što se dešava u pograničnom dijelu sa Sirijom”, izjavio je izraelski premijer.

Netanyahu je istakao da Izrael razvija i raketni sistem koji će biti sličan mobilnom odbrambenom sistemu “Željeznoj kupoli”.