Svijet
56

Nastavljen lov na ubice u Parizu, predao se jedan od osumnjičenih

Klix.ba
(Foto: AFP)
U Parizu je nastavljena opsežna potraga za teroristima koji su jučer napali redakciju magazina Charlie Hebdo u Parizu, a jedan od osumnjičenih se predao policiji.

Podsjećamo, jučer je ubijeno 10 uposlenika ovog magazina, ali i dva policajca koja su najvjerovatnije osiguravala redakciju.

AFP javlja da se jedan od osumnjičenih, inače osamnaestogodišnjak, predao policiji.

CNN prenosi da se radi o Hamydu Mouradu, koji je izveo napad zajedno sa dvojicom braće Cherifom Kouachijem i Saidom Kouachijem.

Mladić se predao u policijskoj postaji u Charleville-Mézièresu, javili su francuski mediji.

Policiji je navodno rekao da je svoje ime primijetio na društvenim mrežama. No, tvrdi da je riječ o zabuni i da s napadom nema nikakve veze jer je u vrijeme napada bio u školi, a ne u Parizu.

Lov na još dvojicu ubica se nastavlja, naveli su francuski zvaničnici. Policija je upozorila da su dvojica braće opasni i dobro naoružani.

Na svojoj zvaničnoj web stranici francuska policija je pozvala sve građane koji eventualno imaju neku informaciju da se jave vlastima.

Jake policijske snage učestvuju u potrazi za osumnjičenima, a jedna specijalna jedinica upućena je u Reims, grad udaljen 144 kilometra od Pariza. Pretpostavlja se da bi se osumnjičeni mogli nalaziti u ovom gradu, navodi CNN.