Komentari (19)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
"Ljudska bica imaju samo jedan genom." Genom je skup svih gena organizma. Proizilazi, sve sto je zivo ima samo jedan genom. Razlika je u tome koliko kopija hromozoma neki zivi organizam ima. Covjek ima 23 hromozoma, ali 2 kopije, jer su hromozomi u parovima, (od 2 roditelja po jedna kopija), sto cini 46 hromozoma. To je diploidan broj hromozoma. Neki organizmi/biljke su triploidni, tetraploidni, heksaplodna (6 kopija). Ili samo haploidan (1 kopija), kao sto su ljudske polne celije.
....Inace, ko je u situaciji, bezrezervno preporucujem knjigu o kojoj tekst govori: "Sapiens", autor Yuval Noah Harari. I nakon ove, "Homo Deus", istog autora.
Genetski modifikovana psenica, nije vise psenica!
Bolje išta nego ništa
Yebala ih genetika, klimatske promjene i genska terapija koju ubrizgavaju cak i djeci! Treba ih pobiti. Jos su gori oni koji im vjeruju. Yebo vas BG i Klaus Schwab
Zašto bi neko brinu o pšenici? Kada će u budućnosti ljudi jesti razne bube i crve. To će biti nova revolucija u ishrani, i sve to po strogim ekološkim standardima. Voli vas stranka Zelenih. https://www.youtube.com/watch?v=iOPeLSmisBk&ab_channel=KingFood%ED%82%B9%ED%91%B8%EB%93%9C
Mrzi me citat, jeli GMO il' nije?
kazu da jos brodovi sa zitaricom cekaju da isplove iz ukrajinske luke, zato cijene ne idu dole