"Nema mi spasa"
63

Napisao dirljivo oproštajno pismo i preživio uragan Sandy

Klix.ba
Pismo koje je napisao Mike
Pismo koje je napisao Mike
Nakon što je uragan Sandy prošao istočnom obalom SAD-a, ispričano je mnogo priča o preživljavanju. Mnogi od njih ostavljali su i oproštajne poruke. Američki mediji objavili su jednu takvu.

Mike, 28-godišnjak iz New Jerseyja, bio je uvjeren da će poginuti, u pismu koje je napisao oprostio se od svojih poznanika, prijatelja i rodbine.

"Ko god ovo čita neka zna da u ovom trenutku umirem. Moje ime je Mike i imam 28 godina, morao sam provaliti u vašu kuću, uzeo sam pokrivač sa vašeg kauča jer imam hipotermiju. Nisam uzeo ništa drugo. Talas vode me izbacio iz kuće nedaleko od vaše. Mislim da neću preživjeti. Vani je voda duboka preko tri metra. Nema spasa", napisao je Mike na početku oproštajnog pisma.

U očaju, on je u pismu ostavio broj telefona svog oca i zamolio da mu prenesu ljubav od sina.

"Recite mom ocu da ga volim i da sam pokušao izaći. On se zove Tony. Nadam se da ovo možete pročitati pošto pišem u potpunom mraku. Uzeo sam i crnu jaknu. Zbogom. Svemogući Bože pomozi mi", stoji na kraju pisma.

Vlasnica kuće Christine fotografisala je pismo i postavila ga na internet, nakon čega je počelo kružiti po društvenim mrežama. Nakon što je cijela priča dospjela u medije, radio satanica WOBM u New Jerseyju nazvala je Tonyja.

"Da, to je moj sin Mike, on je ovdje. Želite li razgovarati sa njim", upitao je radijskog voditelja presretni otac. U razgovoru, Mike je kazao kako je u vodi bio četiri sata nakon što je poplava uništila njegovu kuću.

"Plivao sam bez odjeće na sebi. Onda sam ugledao kuću kroz koju je poplava prošla. Ušao sam i prekrio se peškirima. Bio sam žedan i pio sam slanu vodu", kaže Mike.

Nakon toga, do njega su došli spasitelji i u čamcu ga prebacili do skloništa.