Komentari (65)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ma izlazite svi. Angela vrati nam DM!!!!!!!!!!!!!
Ih neka ide sve u p.m. velike srece od nje uniste ti industriju i privredu postanes potrosacko drustvo i nakraju kazu mi vama pomazemo ma more mars
@enter2 Grcka Bugarska Rumunija Hrvacka trebali jos primjera
Ovo mi sve više liči na onaj skeč nadrealista. Prvo se mi u Jugoslaviji sukobljavamo i dijelimo, a EU posmatra i čeka rasplet. Sada izgleda dolazi vrijeme da se EU dijeli. Nadam se da ćemo mi sada posmatrati i pozvati ih u Čajniče da popiju po travaricu.
Hebo EU, hajmo mi na balkanu napraviti svoju uniju, ali ovaj put cemo izostaviti Srbiju!
Ma englezi su i tako i tako bili američki sateliti, pa i američki špijuni EU. Mislim da EU ništa nije izgubila na snazi ovim izlaskaom, dapače, samo može dobiti.Duža prića za analize, koja košta... Desničari u Francuskoj, Italiji i Njemačkoj nisu toliko močni niti brojni da bi mogli pred parlamente svojih zemalja aplicirati sa prijedlogom o referendumu u tim zemljama kako bi ga eventualno zapokrenuli. Ostalo je klasika: Mačja trka do prve šljive.
Ovi nacionalisti zele konzervativizam - da ljudi zive u konzervama u kojoj ce oni biti glavna pantljicara, koja se hrani od naroda. Tesko je to ostvariti u mega-unijama i zemljama gdje je potrebna ljevicarska praksa - saradnja sa drugim narodima.
EU ce se svesti na "Holy Roman Empire" iz srednjeg vijeka. I bice nova evropska super-sila.
Ma i u Bosni, Srbiji necemo ni docekat ulazak u EU ;;;;;;;;;;
Ja generalno podržavam pravo naroda na samoopredjeljenje, koliko god da taj narod broji i koliku god teritoriju ima, ja bih i mjesnim zajednicama dao da postanu države ako to narod želi, ali uz popratne posljedice koje to samoopredjeljenje nosi poput viza, embarga, carina, zabrana raznih itd.
Podrzavas sve osim sto ne bi dao RS i HB koji bi sutra sa debelom vecinom istupili iz BIH :)
@Mickey10 Podržavam i to ako narod želi, podržao bih i da se svaki kanton ili grad odvoji kao zasebna država. Ne vidim nikakav problem u tome.
Nije belaj, neka samo pokupe svoje penziće iz Francuske i vrate ih u Britaniju, Francuska neka ukine im tunel ispod La Manche-a i pusti im nekih par stotina hiljada izbjeglica koje zadržava da ne uđu u UK, uvedu im se vize za sve EU države kao da su Turkmenistana, nametnu im se carine kao da su iz Kine itd.
+1
Tako i treba.
ok
Paralelno izadjote svi iz NATO-a, Ujedinjenih nacija, Svjetske banke i drugih orgabuzacija. Budite konzistentni.
EU do Tokija. EU ko Nokija.
I tako dok su se neki slomili da uđu u EU neko hladno izlazi :) Još jedan dokaz da balkan kasni za Evropom bar 10 godina :D
Ništa od toga
Najbolje da Njemacka napravi novu evropu i onako su sila i znaju kako se sta radi Unija sa Ruminijom Bugarima i slicnim ma hajde....
Njemačka nikad nije mala svoje kolonije, al preko EU (koji je projekat zagovaro Hitler prije početka rata), Njemačka je dobila prvi put u svojoj historiji kolonije u istočnoj evropi, i to ekonomskim putem, bez ispaljenog metka...
Njemacka i jeste ta Evropa druze
U stilu BiH, nece u uniju ni druge velike zemlje!