Svijet
0

Najavljenog Janšinog vjenčanja nije bilo i pored pristiglih čestitki

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Službena pratilja slovenskog premijera Janeza Janše, Urška Bačovnik, potvrdila je u ponedjeljak da će biti u ulozi "prve dame" na summitu Europska unija-NATO u Sloveniji 9. i 10. lipnja, kada će u Ljubljanu i na Brdo kod Kranja doći i supruge Georgea W. Busha i Josea Manuela Barrosa, izvijestivši istodobno slovensku javnost da vjenčanja sa slovenskim premijerom, medijski najavljenog za 10. svibnja, nije bilo.

U razgovoru za RTV Slovenija 28-godišnja liječnica, koja je već dvije godine u ljubavnoj vezi s premijerom, a od prošle i njegova zaručnica, u svom je prvom televizijskom intervjuu zainteresiranoj slovenskoj javnosti kazala da je, zahvaljujući medijskim najavama, pristiglo i mnogo čestitki, no da vjenčanje za sada ne planiraju.

Urška Baèovnik nije htjela odati program vezan uz boravak visokih gošći u Sloveniji, budući da se on još usklađuje, osobito zbog sigurnosnih aspekata vezanih uz dolazak američkog predsjednika. Rekla je da je Lauru Bush upoznala na summitu NATO saveza u Bukureštu ove godine. "Gospođa Bush je simpatična osoba i uvjerena sam da će to biti ugodan susret", kazala je Janšina zaručnica, dodajući da ne radi posebne pripreme za susret jer je to prepušteno državnom protokolu koji damski program još usklađuje s američkim.

Premijerova zaručnica istaknula je da je sa svojim izabranikom karakterno slična i rođena u istom horoskopskom znaku, te da mu ponekad uzme krv na analizu jer je slovenski premijer sada jako zaposlen, pa nema vremena za odlazak svom liječniku. Ljubav je, smatra Bačovnik, najvažnija stvar - nakon zdravlja. Zbog svoje profesije, pojasnila je, oklijeva s preuzimanjem formalnih obveza u različitim humanitarnim i dobrotvornim udrugama, ali zato vrlo rado kuha, a specijalitet su joj - štrudla od jabuka.