Uhapsila ga policija
20

Muškarac skoro tri mjeseca živio na aerodromu u Chicagu, bojao se zaraze koronavirusom

A. B.
Singh je stigao na aerodrom u Chicagu 19. oktobra 2020. godine (Foto: EPA-EFE)
Singh je stigao na aerodrom u Chicagu 19. oktobra 2020. godine (Foto: EPA-EFE)
Aditya Singh (36) pronađen je na aerodromu O'Hara u Chicagu na kojem je boravio skoro tri mjeseca jer se plašio da će se zaraziti koronavirusom ukoliko bude putovao avionom.

Policija ga je uhapsila u subotu zbog neovlaštenog upada i boravka na području aerodroma.

Tužioci su u nedjelju izjavili kako je čovjek stigao na aerodrom u Chicago letom iz Los Angelesa i tamo ostao tri mjeseca bez da ga bilo ko primijeti. Na aerodrom je doputovao 19. oktobra 2020. godine, a otkriven je ovog vikenda, 16. januara 2021.

Singha su na aerodromu otkrila dvojica uposlenika United Airlinesa tražeći njegovu identifikaciju na što im je muškarac pokazao lažnu identifikacijsku iskaznicu aerodroma.

Pomoćnica državnog advokata Kathleen Hagerty izjavila je kako su mu drugi putnici davali hranu, a lažnu identifikaciju pronašao je na aerodromu i odlučio zadržati se tamo zbog straha od zaraze koronavirusom pa se tako nije ni vratio kući.

Odjel za vazduhoplovstvo u Chicagu za medije je izjavio kako je incident pod istragom te da je potvrđeno da muškarac nije predstavljao sigurnosni rizik za aerodrom i putnike koji svakodnevno cirkulišu njime, piše BBC.