Snimka je hit
51

Godine su samo broj: 104-godišnjakinja iz Chicaga skočila padobranom i oborila stari rekord

L. R.
Screenshot/Youtube
Screenshot/Youtube
Dorothy Hoffner (104) iz Chicaga postala je najstarija osoba koja je u tandemu skočila s padobranom i tako postala najstarija osoba na svijetu kojoj je to pošlo za rukom.

Ova, 104-godišnja žena nada se da će biti registrovana kao najstarija osoba koja je ikada skočila s padobranom. Kako izvještava WLS- TV, Skydive Chicago radi na tome da Guinnessov svjetski rekord potvrdi Hoffnerov skok kao novi rekord.

Trenutno, Guinnessov svjetski rekord za najstarijeg padobranca postavila je 103-godišnja Linnea Ingegard Larsoon iz Švedske koja je postavila ovaj rekord u maju prošle godine.

Hoffner je prvi put skočila padobranom kada je imala 100 godina, a u nedjelju je ostavila svoju hodalicu nedaleko od aviona Skyvan i uz pomoć prisutnih popela se uz stepenice kako bi se pridružila ostalima, koji su čekali na skok.

Kada je prvi put skočila, rekla je da su je morali izgurati iz aviona, ali u nedjelju kada su je vezali za instruktora, Hoffner je inzistirala da predvodi skok s visine od 4.100 metara.

Ona je neposredno prije skoka izgledala smireno i s velikom dozom samopuzdanja. Skočila je na glavu i okrenula se baš kao što treba, a onda je letjela stabilno u slobodnom padu. Njen skok trajao je oko sedam minuta, a snimak je postao hit na internetu.

Hoffner je poslije slijetanja poručila da se osjeća prekrasno i da joj je gore bilo predivno. Navela je i da joj je u planu da se provoza u balonu na vrući zrak.