Komentari (20)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
sirotinja primitivna koja se olsanja samo na jednu knjigu može predstavljati i predstavlja veliki problem posebno kad im glavu pune fašisti skriveni iza vjere... Kill your Idols ( nisam kontao ovu kad sam bio mlađi ali sad je kontam)
Jedan od najvecih i najljepsihsvjetskih gradova " pun" dzamija?! Bas neobicno za multikulturnu zemlju.
Metro je svjetsko cudo i cini mi se jedini u svijetu gdje mozes setati i uzivati,a ne putovati:)
Vjerovatno da jeste iako nisam pratio desavanja . Imaju sve sto treba za takav poduhvat,a moskovljani su , bez obzira na nacin i vrijme kad je metro oslikavan, jako ponosni na njega.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
U dzamiju radi molitve. Tu nema trgovine i takve če stvari propasti. A imami moraju voditi brigu o džamiji pa i o tome šta se tu radi. Nadam se da ruje griješe mada ima svašta. Ne idu svi u džamiju samo radi molitve,nažalost.
problem nisu dzamije u RuIi vec nedostatak dzamija pa su mnogi prisiljeni da se mole po podrumima i improvizovanim sobicama gdje imami i muftije nemaju kontrolu nad tim dzematom sta slusaj i gledaju u Rusiji koja se i nemoze pohavaliti nekim ljudskim pravima...
Ja mislim da su to derviši-sufije, jer jedino oni imaju taj način ''zikra''-veličanja Allaha time što padaju u trans dok se vrte, i hukću u desno i lijevo, druge i treće skupine nema koja to radi.
Kad drzava nema odgovor na neki problem onda se postavi upravo ovako kako se postavljaju sad Rusi, a isto to su uradili i Amerikanci nakon 11.09. Naravna stvar da se oni koje kolokvijalno zovu "islamski teroristi" nalaze u dzamijama, ali se nalaze i na autobuskim stanicama, i u restoranima, i u bibliotekama... Kad bih nekim slucajem bio jedan od njih izbjegavao bih dzamije upravo iz ovih razloga. Dok god svijet bude tolerisao zlocine i nepravdu koji se cine prema muslimanima vec decenijama (recimo prema Palestincima) stvari se nece popraviti. Naravno, da bi se te nepravde ispravile treba vremena i volje, lakse je lupati gluposti na koje se prima obican narod bilo da je rijec o Rusima, Amerikancima, Francuzima ili nekom drugom, puno je jednostavnije reci "teroristi se okupljaju u dzamijama" nego uvrnuti ruku Izraelu zbog njihovih "nestasluka" na polju ljudskih prava.
Možete vi muftije pričati i pravdati se koliko hoćete, ali vehabizam je učinio svoje. Ocrnio je islam, ogaravio ga je eksplozijama bombi, pa je sad garav svugde u svijetu.. Trebat će normalnim muslimanima, sunitima i šiitima godine i godine da ga operu od te vehabijske gareži... Muslimani, izdržite, nestat će uskoro nafte pa će presahnuti ''vjerski'' zanos vehabija, pa će ih vidjeti kako brade briju i nogavice odvrću (inače, sva bit njihove vjere je u bradi i nogavicama)!
ne podrzavam niti iko normalan moze podrzati extremiste ali ne podrzavam ni šije,oni su isti takvi ekstremisti od kojih je Islam tokom istorije imao najvise poroblema,zato nemoj kao šijoljubac preko ovih skupljat poene i prikazivat šije kao neke dobrice,asad je shioja pa ubija svoj narod i šije su ti koji su rusili osmanlijsku drzavu sa istoka,vecina shija i nisu muslimani i imaju pogresno vjerovanje zato nemoj pricat gluposti,a drugo ne pominjes fasisticku rasiju i njihov genocid nad tim narodom tamo pa sad pokusavaju da iskoriste OI da opet pobiju jos malo naroda,krscanski teroristi
Prvo: šiiti jesu muslimani! Drugo: nisu Safavidi srušili Osmansko carstvo, već su to uradile vehabije koje je britanska vojska naoružala i nahuškala na svoje mrske neprijatelje.. Isto kao što to danas čini Amerika, huškajući vehabije na Assada koji nema veze s vjerom, ali predstavlja veliku opasnost za Izrael.
PRIKAŽI ODGOVORE (4)