Komentari (53)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kastro ni ne pomišlja da ih tjera jer je u bazi zaposleno 1.000 kubanskih radnika koji svakodnevno dolaze u bazu i zarađuju za Kubance dosta dobre plate.
"Većina ljudi se vjerovatno nikada nije zapitala o zanimljivoj činjenici ...." mislim da ce biti upravo obratno - da se vecina upravo pitala kako to?
Koje bio u drugom dijelu Havane ko da je bio na Miamiu....potpuno druga slika od Havane koju prikazuju...naravno puna turista stranaca od cega castrova vlast i prezivljava...cirkus ko i svugdje u komunizmu...u Guantanamu ih drze jer bi na americkoj teritoriji imali naka prava advokate i sl...Ovako su ostavljeni od cijelog svijeta
Nema tu neke misterije. Pre-komunisticka vlada je potpisala ugovor o koristenju na neograniceno vrijeme, sto daje SAD pravni osnov da tu ostane. To sto je Kastro odbacio sve prijasnje ugovore, dogovore i sporazume ne pije vode u ovom slucaju. Ostalo mu je da bazu pokusa uzeti silom. Kastro medjutim nije lud, i otud danasnja situacija. Kao sto rekoh, sve je jasno.
Nisam rekao "pro komunisticka" vec pre-komunisticka, odn. ona prije komunistickog vakta. Kao sto je ocigledno i iz konteksta. "For the time required" znaci neograniceno ako ga tako interpretira bilo koja od strana potpisnica. Inace se kaze, npr 50 godina, ili 100 godina. To je dobro poznato svima sa elemantarni znanjem vanjske politike i(li) medjunarodnog prava.
Kad je trebalo zvati upomoc protiv spanaca onda moze Amerika, a onda kad sve prodje Amerika je najgora...Tako je bilo i sa nasim ovdje komunistima!
Durin....jesam l' ja igdje rekao da je tad bio komunizam??? Poenata je bila da su saradjivali s Amerikom dok im je trebalo s tim da je u njihovom slucaju bilo prije komunizma, a u nasem poslije a ni Tito nije bas bio "operisan" od njih. Kontas? A prije nego sto pocnes sa vrijedjanjem pitaj ako ti nije sta jasno. I kad se vec pozivas na obrazovanje, trebas paziti jer nikad ne znas ko je s druge strane ;)
Hrmapllier...Mogli su da ne urade nista i da rat traje jos 4 godine ili jos Bog zna koliko, to je bila cisto njihova dobra volja hoce li sta uraditi i kada. I za tvoju informaciju, oko Sarajeva su bili i ruski tenkovi koji su bili odgovor na prijetnje NATO-a. Pitam ja tebe sad da si bio predsjednik SAD-a ili bilo koje druge svjetske sile koja je mogla nesto ovdje da uradi, da li bi rizikovao rat sa Rusijom zbog tamo neke Bosne i Hercegovine?
e zato rus ne popušta ovim ljigavcima, živio putin
zamjerim im na protivljenju da BiH uđe u Nato, ali ne stavljaju veto kao ameri kad treba dati prava palestincima... ukratko ni putni nije cvjećka, ali za poštovanje je njegovo nepodlijeganja američkom diktatoru, pozdrav
Jebo li te palestinci da te jebali Bitniji ti odnos Rusije prema Palestini nego prema Bosni Zato nas i jebe ko stigne Preca poludivlja arapska plemena nego Bosna Sve bih ja vas protjeri na BI Jel se ti uopste sjecas naseg rata i odnosa Rusije i Kine prema nama? Jos kad dodas Slobine prijatelje Irak, Libiju i slicne
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Ameri ,dok ste tu...nemam brige....
...a ni pameti...
komunjare. NE podnosim
Sad gledam obamu na tv ebo majku jedno onaj majmun sto hoce da ga oslobode iz zoo hah
...jednostavno rečeno, tipična američka hegemonija...ili, demokratija, kako se to, uhu ugodnije, kaže.
paša moj