Sonja Karadžić-Jovičević
1

'Miranda Sidran je ipak navijala za čika Radovana'

SRNA
Sonja Karadžić-Jovičević, kćerka haškog optuženika Radovana Karadžića, rekla je da porodica ne želi da komentariše današnja dešavanja u sudnici Haškog tribunala.

"Ne želim da komentarišem službeni dio današnjeg dešavanja u sudnici, ali moram da kažem da me je raznježilo prisustvo Mirande Sidran na galeriji, jer je uvijek obožavala čika Radovana. Najljepše igračke je dobijala od nas i nosila veći dio moje okraćale garderobe. Zato mislim da je danas ta draga djevojčica bila tamo da bi, ipak, navijala za čika Radovana", rekla je Sonja Karadžić-Jovičević za Srnu.

Ambasador BiH u Hagu Miranda Sidran-Kamišalić pratila je današnji početak suđenja Radovanu Karadžiću sa galerije.

Bivši predsjednik RS Radovan Karadžić nije se pojavio na danas zakazanom početku suđenja u Haškom tribunalu, uz obrazloženje da nije imao dovoljno vremena za pripremu odbrane.  

Odlukom pretresnog vijeća, rasprava je odgođena, a nova zakazana za sutra popodne, kada će biti saslušana uvodna riječ Tužilaštva. 					

Marko Sladojević, jedan od pravnih savjetnika Radovana Karadžića,  rekao je da se on ni sutra se neće pojaviti u sudnici Haškog tribunala.