Komentari (8)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ado ne psuje. Ovo gore je lazni ado.
E vidis ta tvoja tvrdnja da je Bosnjak prezime a ne nacija moze se tumaciti i na drugi nacin. Jer to sto ti radis je tumacenje istorijskih cinjenica. I na kraju cinjenica da puno tzv. Hrvata i Srba u Bosni nosi prezime Bosnjak govori u prilog tezi da su oni u stvari Bosnjaci pravoslavci i Bosnjaci katolici.
Ne seri IVO. Javi se ponovo kad zavrsis svih 8 razreda osnovne skole.
Nedavno su zagrebacke novine objavile vijest: tuzbu Haskom sudu pravde uputio je tri hiljade(!) Hrvata, koliko ih je i potpisalo, zbog zloupotebe njihovog prezimena (dakle, prezivaju se Bosnjak!) u iznudjivanju bosanske nacije! Mozda nesto slicno urade i Srbi, jer i medju njima je rasprostranjeno prezime Bosnjak. Najmanje je tog prezimena medju muslimanima! Da li na taj nacin pocinje period osporavanja bosnjacke nacije, kao sto je to vec ucinio cuveni reziser Emir Kusturica koji je doslovno rekao: \"Kako mogu biti Bosnjak, kad pisem srpskim jezikom\". Sta ce zaista istorija reci za jednu nastajuci naciju koja je za dvadesetak godina prosla put od neopredijeljene, muslimanske, u medjuvremenu hrvatske i srpske, do bosnjacke? Sta, uistinu, moze reci i hoce li je, kako bi rekli strucnjaci iz te oblasti, valorizovati? Ili cemo se opet vratiti na pocetak? na facebook grupi \"Bosnjak je prezime a ne nacija\"
pipo, ne seri matere ti
@bih dobro zboris i mislis ovo je unistenje drzave Bosne i Hercegovine i mazanje ociju.Berlinski kongres jos traje,imamo sve vise i vise dokaza za to! Nije kasno,svi Bosanci i Bosanke koji vole svoju zemlju trebaju dobro otvorit oci i reagovat svi zajedno.Demokracija je u BiH,zasto ljudi masivno ne sidkuna ulice i kazu da je dosta vise igracke i pljvanja nad ovim napacenim narodom. Eu danas nagradjuje serve-srbe za etnicka ciscenja i genocid nad bosnjacima,USTANI TI KOJI volis svoju zemlju pradjedova ne daj da ti uniste tvoj korijen, identiet i imovinu! Hoce OHR i EU raspodjelu drzavne imovine na ENTITETE?ZASTO?Za veliku buducu srbiju,razmisli dobro i tuzi! Tuzit!Tuzba je gora od metka kad ih je vise stotina hiljada! TUZi! BOSNA4EVER!
Berlinski kongres je bio plan unistenja otomanske imperije i kreacije srbije ko nacija-srbin=serv. do tada nigdje nije postojalo serva vec samo sluge koje su halapno profitirale da dodju na visokim pozicijama dok je turska carevina bila na Balkanu. Ima njih sto su usli u Islam i uzeli ime muslimansko i bosansko ime a u realnosti sve radili na rascijepljnju drzave Bosne i Hercegovine,kradje teritorije i identiteta! Eto sad ce reci da su kraljevi Bosne i Hercegovine(Bosnjaka)bili Srbi! Eh hinjski lopovi nemoze vis tak,dokazacemo vam da ste postali od juce i da nemate nikakve korijene ni u Bosni ni na Balkanu sorta primitivnih kozackih brabonjaka dosla iz ukrajinskih pecina srama! Pravi crnogorci su starosjedioci i autohtoni narod serbi su samo lopovska banda primitivnih ubica! BOSNA4EVER!
Sad ce velikosrbi da dobiju nove instrukcije za rasturanje BiH ili slijedi mozda malo zamazivanje ociju, neka verbalna osuda, posto su im se namjere o podjeli BiH razotkrile, pa kada se strasti malo smire udarice punom snagom preko svoje batine Milorada Dodika. Samo ministri EU i njihovi velikosrpski poslusnici moraju biti svjesni da su i 92. finale mislili rijesiti najvise za nekoliko sedmica, pa nije islo. Tako nece ni ovaj put.