Komentari (173)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Komentare OFF
Neka komentara.. Neka se cuje misljenje o ovom mega popularnom habitatu gdje se obrcu velike pare u ime imaginarnog entiteta. U medjuvremenu, ruralna naselja oko Meke gladuju i nikoga nije briga za tim. Smrt religiji, sloboda narodu.
Citaj bolje i informisi se nepismena uspavana ovco.. Malo izguglaj kakva je situacija u jadnim i siromasnim naseljima u BLIZINI Meke, ne u Meki!
PRIKAŽI ODGOVORE (9)
sta ti je biznis ove godine su zaradili 200 miliona, a vec iduce ce prosirenjem zaraditi 350 miliona... mashala
Upravo to... Crkva i dzamija vec 2000 godina prodaju robu koju nikad niko dosad nije vidio.. Dobar biznis
sta bolan 200 miliona? Prosjecna zarada od Hadza je oko 10 milijardi eura
PRIKAŽI ODGOVORE (17)
Molim Allaha da mi otvori put da jos koji put posjetim ova sveta mjesta, Amin!!
halo ba koji ste vi majmuni i mozgovi...jel vi cujete sebe ba sta pisete i pricate...svako ce za svoje odgovarati....od onog mrava pa do najveceg stanovnika zemlje....jel vi idete zbog Saudijaca,ili marsovaca ili neznam ni ja koga...to je isto kad kazu,ma necu ja u djamiju,hodža ovakav onakav,lopov on,lopovi dolaze itd....ma buraz ne dolazis ti zbog hodže u djamiju,njemu netrebas,nit dolazis zbog onog naroda u djamiji....dolaziš čovjeće zbog sebe...halooooooo....al eto dokaza,koga Allah hoce on uputi....a one koje nece,nadju milion razloga za bilo sta....
Aferim na komentaru!
Ne raspravljajte bezveze.. Srca nevjernika su zapecana..
Onima koji neće da vjeruju doista je svejedno – opominjao ih ti ili ne opominjao – oni neće vjerovati. Allah je zapečatio srca njihova i uši njihove, a pred očima njihovim je koprena; njih čeka patnja golema...
Biznis koji nikada neće propasti.
Tako vehabije uništavaju kulturno-historijsko blago svih muslimana. Arabiju bi trebalo oduzeti od tog ološa i staviti je pod upravu svih muslimanskih zemalja.. Prije svega, treba joj promijeniti ovo sramotno ime ''Saudijska'' u ''Poslanikova''!
Još malo pa će Mekka, kao i Medina, izgledati kao Las Vegas, e prema viziji obezvjerenih arapskih vizionara.
Sta ti znas sta su vehabije ? vehabije zato sto se pridrzavaju suneta(brada, skracivanje hlaca itd) koji se u ovakom poganom narodu drze poslanikovog puta, vehabije su se ovde borile da ti nebi imo dodika za precjednika. Prestani citat sta radoncic pise o njima.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Zivi kao musliman ,umri kao musliman. Ti si autor svoje knjige,zato izaberi rijeci i recenice. Nema rasnog ili etničkog preduslova da čovjek bude musliman. U svojoj završnoj propovijedi Poslanik Muhammed, s.a.v.s., je ponovio ovu činjenicu vrlo jezgrovito.
Krajem drugog mjeseca put u Mekku ako Bog da :D
Blago tebi :)
Moram ovo da kazem,nema te vi pojma o religiji i naciji dok ovako komentarisete,da znate makar malo i jedni i drugi o svojoj religiji znali bi i da treba da postujete religiju dr.ljudi a ne omalovazavate,tako da bi Vam bilo mnogo pametnije da pricate na temu neceg dr.a ne na temu vjere,jer ocito niste kompetentni da pricate o ovoj temi.
Kaba očito smeta sinovima i kćerima onih koji ubiše Mustafu Busuladžića, sinovima i kćerima onih koji srušiše Ferhadiju i Aladžu i sada bi da nema i Kabe. Pa nemože drugovi i drugarice tako. Vidite i sami da vam je posao uzaludan.
Ne.
Ja kont'o Allah svemoguc, a njemu trebaju dizalice i kranovi? Sta je ba frajeru, gdje je ta moc? De, pokazi se, da vidimo.
jesi ti kretena debilu jedan mrtvi, da Bog da zavrsio u dzehenemu !
Allah jeste Svemoguć, napravio te takvom budalom da je to ibret ljudima.
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Kaze Allah Isusu, haj'mo kod Ivice i Marice da slavimo Bozic, a Isus ce: "Ne mogu, obecao sam Crvenkapici da cu sa njom ici da trazim vuka i tri praseta, pa da onda svi zajedno slavimo. Iduce godine haveru?"
ovo neki pokusaj humora?
E da se tamo na skelu uvalit :)
Zdravo razmisljanje.
@zlatni ljiljan u šta ti prođoše godine pa nisi u stanju shvatit smisao. laž, iluzija, demagogija, podsticanje razlika medju ljudima itd.. osnovni postulati religija.
@Lizard_King Ovo je tvoja izjava/izvala: "za praznike obrnete milione maraka sadake,kurbana i ne znam ti čega.."
Ma ja sadaku obrćem :D
Po običaju svaka tema o vjeri ćafirima ispadne zabava i povod za zezanciju. Već viđeno. Nema tih para koje mogu platiti ono što hadž daje pa valjda zbog toga imamo osoba koje su išle više puta na hadž. Džaba je to ćafirima objašnjavati.
Sve radi profita,jadno
Ne nego nema mjesta za toliki broj vjernika koji je iz godine u godinu sve veci u svijetu i zeli doci na hadz, ubrzo ce ih biti vise nego krscana ;)