Komentari (8)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Jer, tako po tvojo logici mogli bi smo reći: ona ista Njemačka koja je harala Evropom i otvarala konc logore, ta ista Njemačka danas sjedi u evropskom parlamentu... Nije ista. Jer su drugi ljudi. Kao i EU. Miterand odavno više nema riječi u politici EU. Umro je 1996. A vidi se da se EU jest promjenila. Pomogla je muslimanima Libije. Muslimanima Bosne je pomogla, sa zakašnjenjem. Zakašnjenja nije bilo kad je trebalo skidati Gadafija.
Uh ne, to nikako nije kako kažeš \"ta ista EU otvoreno stala nastranu Srbije\". Danas je EU sasvim druga, jer su na čelu država EU danas neki drugi ljudi.
Nobelova nagrada posebno u nekim oblastima je obična šsrdnja.A za kikirikija pitanje:Zar ti nije jasno da je ta ista EU otvoreno stala nastranu Srbije (Miteran:\"treba svim sredtsvima pomoći Srbe oni su naši tradicionalni saveznici\"),da je Miloševića otkačila tek kad ovaj nije izvršio zadatak.I na kraju ga se mistreiozno rješila u HAgu.Da nebi progovorio:U moralnom smislu EU smrdi do neba.
@kikiriki mozak ili pe.ni.s su ti velicine nicka? Ili je oboje u pitanju?
EU je zaslužila nagradu zbog učešća u Libiji odnosno svrgavanja Gadafija kako bi se u Libiju vratio mir. A ovi što se bune lažu i podmeću vijesti o navodno nekim borbama poslije Gadafija, photošopirane slike i montirane video klipove. Činjenica je da je energoinvest od nove demokratske vlasti u Libiji ponovo dobio dozvolu za nastavak radova u Libiji. To znamo, nije moguće u ratu kad se Energoinvest povukao za vrijeme Gadafijevog progona svojih neistomišljenika. Neka dugo živi EU, donosilac mira i slobode. EU jeste bila spora u našem ratu, ali je konačno ipak djelovala. A nije morala. Mogli su gledati stvaranje Velike srbije. Ali nisu dali. Zajednički u NATO osujetili su našeg neprijatelja. Na greškama se uči. Poučeni iskustvom, greška nijje ponovljena u Libiji, već se pravovremeno i efikasno djelovalo.
...mir tamo...kakvi su sve zlotvori ponijeli ovu nagradu...
sta kaze vijece bosnjackih intelektualaca iz dzeksonvila ? jel lagumdzija nelegitimni predstavnik iz reda pripadnika?