SAD
0

Među žrtvama ubice iz Virdžinije njegova sestra i četverogodišnje dijete

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Muškarac koji je u utorak ubio osam osoba kod grada Appomattoxa, na jugozapadu američke savezne države Virdžinije, u srijedu se predao policiji koja je među žrtvama identificirala počiniteljevu sestru i zeta, javio je CBS News.

Ubijene su još dvije odrasle osobe, tri tinejdžera i jedan 4-godišnji dječak, navela je policija.

Christopher Bryan Speight, 39-godišnji zaštitar, predao se policiji nakon 18-satne potjere u šumi kod Appomattoxa, u kojoj je sudjelovalo više od 100 policajaca s psima te helikopteri policije i Nacionalne garde, opremljeni termo-osjetljivim kamerama.

Kod predaje nije imao oružja, a nosio je pancirni prsluk, maskirne hlače i čizme. Policijski pirotehničari pronašli su u njegovoj kući veću količinu eksploziva, koja je uništena.

Speight je optužen u jednoj tački za ubistvo s umišljajem, a optužnica će vjerojatno biti proširena. Smješten je u pritvor u gradu Lynchburgu.

Osumnjičeni Speight živio je u kući u kojoj su u utorak pronađena tri tijela, a još četiri žrtve u blizini kuće. Osma žrtva, nađena smrtno ranjena na obližnoj cesti, umrla je na putu za bolnicu.

David Anderson, suvlasnik trgovine Sunshine Market u Lynchburgu, gdje je osumnjičeni znao raditi kao zaštitar, izjavio je kako se Speight brinuo da će ga sestra i zet izbaciti iz kuće, u koju su nedavno doselili. Pokojna majka je 2006. ostavila kuću njemu i sestri.

Prema navodima policije, Speightove žrtve su sestra Lauralee Sipe (38), njen suprug Dewayne Sipe (38), Karen i Jonatana Quarles (oboje 43), Ronald Scruggs (16), Emili Quarles (15), Morgan Dobyns (15) i 4-godišnji Joshua Sipe.

Policija je kazala da je Speight poznavao sve žrtve, ali nije objasnila njihove odnose ili motive zločina. Datum Speightova izvođenja pred sud još nije određen.