Josef Fritzl
0

"Mamu sam držao zaključanom dok nije umrla"

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Austrijanac kojeg će svijet pamtiti po zvjerstvima koje je činio u toku svog života, a koja su otkrivena tek ove godine, psihijatrici koja radi s njim priznao je nove detalje svojih zločina.

Ovaj 74-godišnjak priznao je da je vlastitu majku godinama držao zaključanom u sobi dok nije umrla. Bila je to, kako kaže, osveta za maltretiranje koje mu je priređivala.

"Nikad me nije voljela. Tukla me dok ne bih ostao ležeći u lokvi krvi na podu. Nikad me nije poljubila ni pomazila," rekao je monstrum.

U dokumentima lokalne zajednice stoji da je Fritzl 1959. naslijedio kuću u gradiću Amstettenu "jer mu je majka umrla".

Držao ju je zaključanom na tavanu i priznao da je zapravo umrla 1980. godine. Susjedi se ne sjećaju da su je vidjeli u toku te 21 godine.

Doktorici Adelheid Kastner Fritzl je rekao: "Pregradio sam prozor da nikad ne bi vidjela svjetlo dana."

Ovaj bolesnik kasnije je zaključao vlastitu kćerku u podrum izgrađen u tu svrhu, silovao je i dobio sa njom sedmero djece u toku 24 godine zlostavljanja.

Na pitanje da li je nakon zaključavanja majke dobio ideju da zaključa i kćerku, izjavio je: "Da budem iskren, nisam o njoj mislio kao o svojoj kćerki. Gledao sam je kao suprugu i partnericu."

Suđenje Josefu Fritzlu počet će u februaru 2009. godine. Psihijatrica tvrdi da on nije lud i preporučuje da nikad ne bude pušten na slobodu, piše The Sun.