Svečano otvoreno
40

Ključ dobio novo dječije inkluzivno igralište čiju je izgradnju finansijski podržala Općina Ilidža

B. R.
Novo dječije inkluzivno igralište u Ključu (Foto: Općina Ilidža)
Novo dječije inkluzivno igralište u Ključu (Foto: Općina Ilidža)
Novo dječije inkluzivno igralište, čiju je izgradnju finansijski podržala i Općina Ilidža, svečano je otvoreno u dvorištu Gradske džamije u Ključu.

Kako su saopćili iz Općine Ilidža, mališani iz Ključa u društvu načelnika općine Ilidža Nermina Muzura (NiP) i glavnog imama Medžlisa islamske zajednice Ermina ef. Vučkića presjekli su vrpcu i time otvorili igralište kakvo je mališanima ove lokalne zajednice nedostajalo, a koje su dobili zahvaljujući inicijativi delegata u Domu naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Azhara Sejarića (NiP).

"Rado smo se odazvali pozivu iz nama drage Krajine, pozivu naših prijatelja iz Ključa, općine s kojom gajimo posebne odnose još s perioda kraja agresije na Bosnu i Hercegovinu", izjavio je Muzur.

Kako je konstatovao, da brine o djeci i mladima mimo općine Ilidža, ova lokalna zajednica i njen načelnik pokazali su u prošlosti, a da na tom putu neće stati potvrdili su i finansiranjem većeg dijela izgradnje inkluzivnog igrališta u Ključu.

"Sretan sam zbog dječijih osmjeha, igre i razdraganosti mališana prilikom otvaranja inkluzivnog dječijeg igrališta u dvorištu Gradske džamije u Ključu. Hvala im na toplom prijemu i posebnom kulturno-zabavnom program koji su upriličili", dodaje Muzur.

Na saradnji zahvalio se i rukovodstvu Medžlisa islamske zajednice Ključ, saopćili su iz Općine Ilidža.