Komentari (5)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
jado jadni, takvi kao ti, koji nikada nisu bili u libiji tako i pricaju i podrzavaju ovu agresiju. gadafi je od libije, koja je inace vecinom pustinja, napravio oazu, pravio je plodna tla od pustinje, napravio je najveci vodovodni sistem, kroz glavnu cijev prodje vise vode nego sto nilom protece za godinu dana, taj projekat je kostao oko 20-25 milijardi €, ali problem je sto gadafi nije uzeo kredit od MMF i slicnih organizacija gdje bi imao kamate na nekih 30 godina jedno 100-200%, vec je finansirao libijskim sredstvima, u libiji i sada 10kg hljeba kosta nekih 60 feninga, a prosjecna plata je bila oko 400 nasih KM, sto je kao da u bosni imas 1500 KM, jer je sve deserostruko skuplje nego u libiji.. koje to vile gadafi sebi gradio, covjek zivi u satoru.. ne znaju sta da mu prisiju pa izmisljaju sve moguce i nemoguce..
Koliko god sad bilo porušeno u Libiji u ovom kratkom građanskom ratu i ovim napadima saveznia, puno je veća šteta što je Gadafi svoj narod desetljećima držao u teškom siromaštvu dok je sebi novcem od nafte gradio palate. Kad uskoro Gadafija ne bude više, barem će novac od nafte ići na razvoj zemlje, otvaranje škola za hitno opismenjavanje pučanstva, gradnju stanova, bolnica i domova zdravlja. To je libijskom narodu prijeko potrebno, do sad je pod Gadafijem trpio batine i deficit najosnovnijih proizvoda za život. Gadafi svojim krvnicima daje Viagru i naređuje sliovanja kao Mladić i Karadžić nekada u Bosni i Hercegovini. Gadafi diktator i terorista koji je podmetao bombe u avione trebao je biti smaknut još 1986. Daj bože neka ovi Apach helikopteri barem sad smaknu tu zadnju žgadiju od čovjeka. Podržimo savezničke snage u borbi za svrgavanje ovog monstruma Gadafija. Neka bog saveznicima podari snagu da istraju u svojoj nakani, dovoljno municije i dobru sreću.
bravo za komentar..
Savršena kolonizacija. Prvo (oni, Zapad) su zamrzli libijska sredstva. Sad će ovi pobunjenici uzeti kredit od Ujedinjenih Arapskih Emirata sa \"povoljnom\" kamatnom stopom koji će biti otplaćen super-jeftinom naftom. A novcem koji dobiju će kupiti oružje od Zapada koje će potrošiti na uništenje Gadafija tj. Libijske armije. Onda kad preuzmu vlast u znak zahvalnosti francuske i italijanske naftne kompanije će dobiti ogromne usluge prilikom privatizacije naftnih bušotina. Od Amerikanaca i Engleza će kupovati avione (one Gadafijeve je NATO uništio) a od ostatka ekipe će kupovati gomilu bespotrebnog naoružanja. Demokratija - moderna bajka. Libija - revolucija i po.
Ma nista ne brinite dobicete vi sada sve sto trazite, godine su pred vama da to sve vracate