Prekršili stroge zakone zemlje
2
Libanci sklopili civilni brak i postali heroji nacije
Komentari (25)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
јебо ти овај свијет кад је нешто нормално аномалија....
Jest vala bas eto vidis ove iz SDA.Sve vjernici plazaju po dzamijama a nema gore mrake.Naprimjer hafiz Gavrankapetanovic postenjacina nema vece.Ne uzima ispod 15.000 maraka mita.Svi fini posteni ne gine im dzehennem. P.S.Konjino zatucana.
ocigledno je da Siiti i Suniti ne smatraju jedni druge muslimanima jer zena mora preci na vjeru svog muza, a njegov prelazak na njenu vjeru bi trenutno bio kaznjen kamenovanjem ... i onda se cudimo krvavom ratu izmedju Sija i Sunija, koji su jedni drugima najveci neprijatelji !
"Većinsko stanovništvo je muslimansko, dok je kršćana oko 35 posto" ovi krscani su se usrecili gore od nas u bosni a sto se tice mladenaca, iskreno se nadam da ih muslimani nece kamenovati iako su u ogromnoj opasnosti...
Ovi sa klix-a su stvarno nepismeni. Civilno u nasem jeziku je suprotno od vojno. Ovdje se misli na gradjanski brak, kao suprotno od vjerskog. Ovo je los prevod nekog clanka iz nekih stranih novina. Sto se sadrzaja tice, siti i suniti su iste vjere, tako da ovdje nema veze sa brakovima razlicitih religija. Oni samo hoce da to rade izvan dzamije.
Mogu oni svi davati podrsku civilnim brakovima u Libanu, ali dok glavna i najutjecajnija struja (aka Hezbollah) ne kaze drugacije, u Libanu civilni brak nikad nece imati pravni osnov.
@intervet Hahaha najgluplji komentar koji sam ikad procitala na ovom portalu :) cestitam.
Sto je moje ime nezgodno sad sam terorista sad heroj boze me sacuvaj
Liban je predivna zemlja i uglavnom predivni ljudi. Zemlja koja je 30 godina bila pod okupacijom Sirije,zemlja koju i danas iznutra ruse iranske teroristicke organizacije. Ali imaju oni potencijal,prevladace oni to. Sukob u Siriji donosi slobodu i mir napacenom libanskom narodu !!
Pa muslimani su oboje u cem je problem, sad jel siti ili suniti nisu muslimani???
kod nas se u dzamiji vjencaju pa onda odu u kafanu i narokaju se..
@@???????? Ja sam procitala i opet ne znam gdje su se mogli vjencati ako im zemlja ne poznaje civilni brak. Znas, ako je tako, znaci da nemaju maticara, cappisci?
Ovo dvoje mladih nisu ni krivi ni duzni sto se vole :) demokratija naprijed :)
"dva različita pravca u islamu...." Nažalost pa je tako,da nije,nebi svaki dan slušali za nove i nove nepravde po čitavom svijetu koje nam se iznova ponavljaju,nikad viši pritisak na jednu vjeru nije vršen kao sada na ovu našu,oni protiv nas,mi protiv nas,oni i mi zajedno protiv nas,kako će ovo izdurat,bog sami zna.Ja se nadam,nekako hoće,al daboga ovako kud smo krenuli.........
da si pročitao članak znao bi gdje su se vjenčali i kako. Bitno je da si ti poletio na komentare
Joj što volim vakve vijesti. Kako se samo ovi naši nacionalisti nasekiraju i nanerviraju kad ih pročitaju
ma suplja, nisu se ni vjencali, nego on nju priveo onako malo