Komentari (6)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Pored napada na Libiju i Valis i Futinu, ovih dana se pojavio podatak da bi sledeća meta Amerikanaca mogao bi da bude Zemljin satelit Mesec, navode analitičari. Naime, nedavni NASA orbiter LCROSS otkrio je spektralnom analizom znatne naslage nafte i zemnog gasa u okolini južnog mesečevog pola. Iako još ne postoje dokazi za postojanje života na Mesecu, američka vlada je već izdala saopštenje u kome izražava svoju zabrinutost za sudbinu eventualnih arhimikroorganizama na Južnom polu Meseca i kršenje njihovih osnovnih prava od strane potencijalnih meteoritskih cijanobakterija sa severa, što bi mogao da bude dovoljan povod za intervenciju.
Ništa manje nije iznenađen ni poznati geostrateški analitičar Miroslav Lazanski: - Valis i Futuna se nalaze na preko deset hiljada kilometara od Kine i Rusije, tako da se ne mogu iskoristiti za izgradnju NATO baza sa kojih bi se napale ove dve zemlje. Po prvi put u svojoj karijeri nemam ni približnu ideju koji su im motivi – kaže Lazanjski, a reporter Njuza je došao do podatka da ni reditelj Gorčin Stojanović ne ume da objasni ovaj napad.
- Danima već proučavam geologiju i sedimentologiju Tihog Okeana kako bih mogao da izađem u javnost sa objašnjenjem, ali bez uspeha – kaže poznati teoretičar zavere Dejan Lučić za Njuz – Nafte i drugih resursa nema ni u najširoj okolini ove države, tako da sam prilično zatečen. Ipak, imam za sada jedan trag koji proučavam. Naime, otkrio sam da Valis i Futuna imaju razvijenu proizvodnju i izvoz kokosovih oraha, a u novije vreme se rade ozbiljna istraživanja na temu korišćenja kokosovog ulja kao biogoriva za dizel motore. Sasvim je moguće da se Amerikanci spemaju za eksploataciju alternativnih resursa energije kada se iscrpe rezerve nafte na Zemlji – objašnjava Lučić.
Zvanično objašnjenje Pentagona takođe nije razjasnilo ovu misteriju, jer se oni kao i obično pozivaju na demokatiju i kršenje ljudskih prava. - Morali smo da intervenišemo jer je situacija u državi bila alarmantna – navodi se u saopštenju Pentagona – Poslednjih nekoliko nedelja svedoci smo ogromnog pritiska na nedužni narod Zapadne Futune, kojima su ugrožena osnovna ljudska prava i slobode od strane diktatora Valisa i Istočne Futune, ozloglašenog Hoze Pedro Nemeza. Domaći analitičari su uglavnom zbunjeni ovim potezom Amerike i nemaju opipljivo objašnjenje za njihov potez.
Avioni SAD u saradnji sa koalicijom NATO pakta, jutros u 5 časova po srednjeevropskom vremenu, bombardovali su državu Valis i Futuna u Tihom okeanu, javili su mediji. Ceo svet je iznenađen ovim potezom Amerikanaca, s obzirom na to da Valis i Futuna nemaju apsolutno nikakve rezerve nafte niti bilo kojih drugih prirodnih resursa. Takođe, ova država se nalazi usred Tihog Okeana, tako da ne može biti pogodna za izgradnju baze iz koje će se napasti Rusija.
DIVIDE ET EMPERA zapadnjaci su se uvijek toga pridržavali