Projekt vrijedan 3,5 milijarde dolara
225
Kinezi će sravniti 700 planina da izgrade metropolu u pustinji
Komentari (27)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Obratiti pažnju na prevod! Na površini od 130 000 ha (ili 1300 km kvadratnih), jedva može da se smjesti 7 planina dimenzija Jahorine, a kamoli 700. Prije će biti da se radi o brdima.
koji glupan može prenijeti ovako glupu vijest.. pa jel ti znaš šta je planina.. planina je brdo veće od 500 metara..
Pametni Kinezi, u startu hoće razyebat mogućnost da im se vlašinje nakoti i pravi probleme.
Izgleda da Kina neće biti baš pogodna za razmnožavanje Srba.
čuj, 700 planina, ajd da su rekli 7 planina.
da, stotine milijardi ali su slučaju da je KIRBA precjenik
bio sam u Kini upravo u Ganšu provinciji i ovo je tacno sto kazu
stare mi moje ovo sve da se uradi trebalo bi desetine milijardi, pa ljudi hoce da prave \"drugi\" grad.. pa malo je i desetine,nego stotine milijardi ! realno .. -.- a prosto vjerujem da ce ista biti od ovoga :) kinezi su obicne bu*ale !
Uvaženi čitatelji, morate da uzmete u obzir da je Kina zemlja sa 1.3 milijarde stanovnika. Kad govorimo o gradnji kineskih metropola, ne misli se na gradnju grada veličine Zagreba ili Beograda. Misli se na grad veličine prostora od Sarajeva do Zenice. A prevod je vjerodostojan. http://www.guardian.co.uk/world/2012/dec/06/china-flatten-mountain-lanzhou-new-area
Zamislite Kineze da pocnu u BiH uklanjati brda i planine , gdje bi vlaha dija zivila
ovo novinarstvo spalo na niske grane, cuj 700 planina ?!?! a jos vrijednost 3.5 milijardi. to znaci da je vrijednost da se poravna jedna planina 5 miliona?!?! ja gluposti
nije problem kad ovi anadolija.kix kretencine napisau ovakvu glupost, problem je kada iste te konjske glave daju politicke ocjene o ovome ili onome.
Neće Muhamed brdu, hoće brdo Muhamedu. Kinezi sve jači i svaka im čast... iskreno..bilo bi cool Trebević sravniti pa da i Sarajevo može postati metropola.
nasi nece autoput zavrsiti do 2030
TREBA IH DOVEST U BOSNU DA SVE SRAVNE
700 planina u pustinji?????
Gdje komunisti udare tu trava ne raste.