Komentari (12)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Najviše volim ove klince koji su isprđeni pre rat ili tu negdje, pa je sve to navodno pozavršavalo kao neke školice tipa ovog "instant" bolonjskog s r a n j a, a ne zna ni m.at.e.rnji jezik - dijete, kad gledaš da nekog ispraviš, potrudi se barem da konkretna riječ na koju ukazuješ bude tačna, makar ti ostatak teksta bio nepismen. Postoje i neka priručna sredstva, obično su to enciklopedije, leksikoni, pa i rječnici - bilo ih je dosta pristojnih, Klajić i Vujaklija od leksikona, Opća enciklopedija Leksikografskog zavoda, a i nekoliko finih engleskih rječnika, Filipović, Bujas. Ima dosta i "online" izvora, samo što se tvoja generacija ne zna njima služiti, misli da je sve što se "izgugla" božje slovo - e, treba razlikovati tekstove koje pišu (ili "uploaduju") tvoji vršnjaci i polupismeni novinari od onih koji su "skenirani", a napisani daaavno. Riječ koji si ti ŽELIO upotrijebiti je "PLAGIJAT", PLAGIJARIZAM je anglicizam
Da moja autorska prava prekrsis ja bi tebe samo na sudu drzo dozivotno...sve dok ne isplatis licenzu i doknadu. Nebite u zatvor poslo al bi garantovo da ti se od plate odbija sve dok ne isplatis puni iznos. To bi isto tako garantovalo da ne putujes preko medjunarodnih granica bez sudske odluke za sta bi trebala saglasnost kreditora, a to je onaj kojem si u dugu. Fino na sudu, netreba zatvor nit ikoga bit.
dosta slično kao što si ti lizao šupak turcima, jel tako? :D
@ampak Legalniji su nasi bosnjacki software od tvoje nacionane istorije ili povijesti. Crveno bijela kokica ili bela koka, nije vazno. Nista od tog njasra ne mijenja cinjenicu da te pravio plagijatorski rim-ski ili rus-ki cu-rac. Nelegalan si od postanka. I gle cuda, jos si tu, pametujes, arogantan bez razloga, nadmen si i tup..kao i svaka druga kocka ili.......bela, cuj bela, buh, bela kokos...
ako ne dobije "puno", ovo mu je super marketing!
@ampak I da dodam. Korištenje tuđih ideja ili naučnih istraživanja bez navođenja imena autora od kojeg se ista preuzela, tzv. plagijarizam.
klasika, mi cionisti i Zapadnjaci radimo i stvaramo a Azijati kradu ... svim tim sitnim kriminalcima koji se kao cude "sta su to autorska prava" bih odrezao po 25 godina tucanja kamena pa da se nauce redu i da se kriminal ne isplati ! nego, koji od vas Bosnja ima legalno kupljeni software ma kompjuterima na kojima kuckate, ha ?!
Dat mu 25 godina zatvora radi J_E_B_E_N_I_H autorskih prava...pa one amere treba PO_BIT
Pretpostavljam da su autori clanka mislili da je prodavao crackovani (krekovani) software, ili su mozda izmislili novu rijec koju treba uvrsti u rjecnik BHS jezika. Svaki dan ucimo nesto novo. Svijet je pun mogucnosti, samo ih treba iskoristiti.
A preostalih 100 američkih kupaca su u 2011. godini pokazali iznenadni interes za civilizaciju Maja i krenuli put Meksika.
...ne sekiraj se...i klix j epiratizovao jezik...kako god se isti zvao...
Piratizovao? Piratizovanje? Pobogu.... I onda dignemo nos kad neko veli "glupi Bosanac".