Šta Amerikanci misle o državnicima
0
Karzai paranoičan, Mugabe lud, Berlusconi slab...
Komentari (22)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Za Mileta nisu imali rijeći da ga opišu.
NAPRIJEEED WIKILEAKS, DOSTAVI NAM INFORMACIJE i o WTC 11 SEPTEMBRU, DA SVIJET DOZNA PRAVU ISTINU!
Saudijci i Iranci se ne mrze ni manje ni vise nego li; \"Britanci i Francuzi, Alzirci i Egipcani, Nemci i Francuzi, Ukrajinci i Rusi...\" Vjerske su razlike minorne. Ovo je prava istina. Znaci, osim nacionalnog jaza i rivaliteta ne pistoje druge barijere, sve drugo je LAZ!
svi ludi osim britanaca?! :)
Pa nisu mnogo daleko od istine. Samo sto mi nije jasno to za Ahmedinejada!
Sto su digli ovoliku paniku oko ovih dokumenata,,ovo je kao trac u zutoj stampi samo na politicki nacin..
PAKTIKA, 27. novembra – Prvi šehidski (samožrtvujući) napad se dogodio u subotu oko 12 sati po lokalnom vremenu, kada je tragalac za šehadetom[1], mudžahid Islamskog Emirata Afganistana, Aris, stanovnik provincije Gazni, sa neukrotivom hrabrošću i nesebičnom požrtvovanošću, naoružan eksplozivnim prslukom, ušao u policijsku bazu za treniranje marionetskih policajaca, gdje je više od 100 SAD-NATO i podaničkih afganistanskih trenera bilo zauzeto rutinskom vojnom obukom, i aktivirao eksplozivni prsluk na sebi, ub.ivši pritom 6 SAD-NATO okupatorskih trenera i 28 kukavičkih afganistanskih policajaca, i ranivši više desetina, kaže se u izvještaju iz Paktike. U izvještaju se dodaje da je ubrzo nakon toga, drugi šehid-napadač detonirao svoj eksplozivni prsluk nakon što su se neprijateljske snage okupile oko mrtvih i ranjenih u prvoj eksploziji, ub.ivši pritom 21 NATO-afganistanskog vojnika/policajca i ranivši najmanje 57. i gdj eneće Karzai biti paranoičan ??
evo i o bosni malo price http://www.guardian.co.uk/world/us-embassy-cables-documents/225319
To samo vi gledate kroz vjeru. Bas vlastodrzsce briga sto su u Iranu muslimani ili ne. Radi se cisto o kesu, nafte nema jos puno. Saudijci pokusavaju da naprave sto vise kesa dok jos mogu. Rat sa Iranom bi podigao cijene nafte i to je ono sto zele. Kakva vjera i gluposti. Svi zante da je vjera obmana samo za sirotinju i da narod misli da se uvijek radi o vjeri, a u stravri radi se o kesu.
Vladajuće elite zalivskih državica, Saudije, Egipta, Jordana,... su uz Ameriku. Raja više voli iranske, a pgotovo južnolibanske, vođe od svojih vlastitih.
@nn Upravu si sve što si rekao, ali ja Saudijsku Arabiju, bar ove njene šeikove i prinčeve ne mogu smatrati ni pod koju cijenu muslimanima, niti ono što oni rade je vezano za Islam. Dok njihova braća svakodnevno gladuju i ginu u Gazi, oni se razasipaju novcem kojeg imaju na pretek i prave najveće zgrade, gradove itd..Odavno su UAE na strani Amerike..
čuj Karzai paranoičan? a što li ??
židovi se ne diraju oni su zaštićena endemska vrsta
@falcone U pravi si velikim dijelom...ima problema među zemljama Islamskog svijeta....međutim budimo realni Arapi ako mrze Irance, sigurno još više mrze Amere...Ameri ne vole nijedne, oni vole samo sebe...pogledaj šta su uradili Iraku, ljudi imali atomsko oružje i to im bio povod za rat...a nisu ništa našli...Tursku ne žele u EU, svi znamo razlog, islam...organizovali Gvantanamo, ispostavilo se bezveze...prema tome i ovi dokumenti su objavljeni sa razlogom.....Amerika će izvući veliku korist od ovoga....baš me interesuje da li su šta rekli za Židove...
Odnosi UAE i IRI su fantastični. IRI drži pola UAE, a UAE krši embargo na veliko.
ti animoziteti su više na nacionalnoj osnovi nego na vjerskoj, Arapi su ultranacionalisti a i Perzijanci takodjer. Meni kao bosanskom muslimanu, suniji, puno su bliži i draži Iranci, šiije, nego Saudijci koji su sunije,