Komentari (10)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
borci za demokratiju i ljudska prava pod nekim nebuloznim razlogom okupiraju tuđu državu i deset godina terorišu stanovništvo. Ako je volja afganistanaca da vladaju talibani onda svijet treba da poštuje tu volju. Po principu reciprociteta. 80-ih godina 20 vijeka pomagali su iste te talibane u borbi protiv vladinih snaga na čiji poziv su došli sovjeti. nato je pomagao najzazličitije grupacije pobunjenika samo i jedino pod uslovom da njima (nato-u) to odgovara. Srušiše Gadafija a ovi u znak zahvalnosti ubiše im ambasadora! Zašto nema adekvatnog odgovora prema Libiji? Pa zato jer je ambasador bio u Bengaziju zbog naftnih ugovora. Sada podržavaju sirijsku free vojsku jer im Asad ne odgovara a nemaju pojma kakvi će divljaci doći umjesto njega. Irak ista priča, ostavili su stotine hiljada žrtava i po(iz)vukli se. Pakistan, svakodnevno dronovi zuje i siju smrt samo na osnovu predpostavke, bez osnovnih demokratskih načela poštenog suđenja.
"gnjev predsjednika Karzaija".... muhahahahahahahah pa koga vi ovdje farbate, ovaj covjek nema kontrolu ni nad temperaturom caja u svojoj solji za dorucak i to mu iz amerike diktiraju... kakav njegov gnjev i njegove osude....
Ma kakvi talibani, ja to stalno objašnjavam familijama onih iz nekadašnje Lake prnjavorske brigade i da je prava istina da su stradali kada im je svih dvadeset autobusa "sletilo u provaliju" na Ozrenu, blizu linije, tako da ih niko nije mogao izvući zbog mina...
ti talibančići se samo kriju iza djece i ženininih dimija. pravi su p.r.o.lj.e.v. ratnici.
I kakva je presuda NATO-u nakon što ih je Karzai osudio? :))
U Uruzganu nema drva,nema uopste drveca. Djeca tamo skupljaju kamilja gov.na za ogrijev i kuhanje. Hajde ,bar su se rijesili patnje !!
@posmatrac s tom razlikom, da talibani u.b.i.j.a.j.u civile s Bozijim imenom na usnama, dok ameri to rade u ime njihovog "bozanstva" $. ne dao nam dragi A.l.l.a.h talibanskog (tumacenja) serijata.
Ova pogibija civila je za svaku osudu, u to nema sumnje. Međutim, krivo je ovo smeće, ovi talibani koji koriste taktiku napadni malo i sakrij se među civile. Što se ne bore kao svi normalni ljudi.Strani vojnici došli da im pomognu,da ih izvedu iz srednjovjekovnog mraka, a oni se bune. Nečuveno.
Šta hoće ovaj divljak? Pa ljudi su se kulturno izvinili. Jasno se čulo kad je onaj general reko "Ajem sori.", a ovaj tu počeo nekakve fantazije i tražiti da NATO odgovara ko za prave ljude.
Pa da...Karzai to nije dovoljno! Zapravo je presmjesno. Svaki dan ti NATO prijatelji ub-ijaju sugradjane, zlostavljaju komsije, a ti sve sto cinis je da osudjujes te aktivnosti. Rat protiv talibana niste dobili i najbolje bi bilo da pokupis prnje i zajedno sa svojim NATO prijateljima u obecanu zemlju...podvijenog repa. Ili se iskupi tako sto ce se nad tobom izvrsiti serijatska kazna kako bi se iskupio za sve grijehe na ovom svijetu.