Komentari (111)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
..a, đe cenzura...čuj JEBARA ;-))))
...jel to ti o cetnicima govoris...???...istina je to za cetnike...
...siroti cetnici,pa njih vazda neko napada,a oni se brane i usput svaki put pocine genocid nad civilima...interesantno...
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Jebara :)
Enver Redžič, BiH u drugom svjetskom ratu. Knjiga je pisana 96' Sadrži originalne izvještaje iz PET komandnih centara koje su učestvovale u sukobima;Wermaht, Italy, NOB, Kraljeve vojske u otadžbini i NDH. Knjiga ima izuzetnu vrijednost.
Svedjani, Englezi, Albanci, su jedini spasavali i uspijeli spasiti svoje Jevreje..
Ti u svakom komentaru sponjes albance...
*SPOMINJES
PRIKAŽI ODGOVORE (23)
Gey!
muslimani..., bošnjaci, turska kopilad..pa ko ste
Ko je spasio život hrvata TiTA 3 puta ? 1. Muslimanski živalj u JAblanici i Tjentištu 1943 2. Srpski živalj u Drvaru 1944 Gdje se ne nalaze Jablanica, Tjentište i Drvar ? U Srbiji, Hrvatskoj i Crnoj Gori, da ne pominjem MAkedoniju i Sloveniju !
JEST AL RCUKU. Jućer bio na Zelengori i čitao nacionalnosti na spomenicima partizanima. Najviše poginulih HRVATA ! Pobili ih valjda Muslimani hahahha. Čuj 99.999 Srba a Hrvat im vođa. PA prije bi Hitler uspio da je bio JEvrej !! DAKLE NAJMANJE POGINULI JE SRBA IZ SRBIJE. Nije se stiglo pjevat ISTOVREMENO u Vrnjačkoj Banji četničke pjesme i LILI MARLEN i ginut na Zelengori ! REPERTOAR se teško mijenja. NAravno da je bilo 99,99 Srba ne bi ginulim po Bosni nego na svom terenu u Srbiji ! A ko je ufurao u partizane 44 kao maspok skontaj po onoj akciji u Drvaru gdje je većinski Srpski živalj.
Tri sela su tri puta spasila TITU ŽIVOT koji je dobio od naroda tri ordena narodnog heroja. Sva tri sela se nalaze u BiH a ne u autohtonim državama nekih naroda koji se busaju u prsa !
Čovjek je dosita nepatvoreni kreten. Šta je on sve polupo trebo bi se zvati LUPARA A NE JEBARA. 1. 300 000 mulslimana u francuskoj vojsci Bile su dvjije francuske države, jedna je imala fransuku vojsku i u njoj su bili muslimani. AL NE BOSANSKI !! Druga je bila pod Reichom i u njoj su bili bošnjaci, ko i u prvom svjetskom ratu, AL POD IMENOM HANDŽAR DIVIZIJA. Srbi bi željeli genocide nad njima od handžar divizije al nažalost mogu samo srspki lagat !! 2. Važno je napomenuti da je bosanska SS divizija jedina koja se pobunila protiv Hitlera. LAŽ, handžar divizija se uvijek zaklinjala u Hitlera. Sa TRI PRSTA KO SRBI !! ITD, ITD ! Ničije maslo nije za ramazana.
Jest,PArtizani se nisu pobunili protoiv Hitlera.
Ja sam mislila da imami završavaju teologiju, a da se istorijom bave istoričari? Što li onda ne priča i o hemijskim spojevima, jer je hemičar isto toliko, koliko i istoričar.. A prezime mu je pravo uzvišeno..:)
Bosanskih muslimana je u partizanima, prema Titu, bilo samo 2,5%. Sad ste Bošnjaci, ali mi Hrvati nismo zaboravili, bez brige :) Dva spomenika iz dva rata. http://i.imgur.com/Eu4Hn9a.jpg http://i.imgur.com/RY2oSH8.jpg
...Jebara,ima tu istine u tome sto pricas...e sad da smo odigrali glavnu ulogu u borbi protiv nacista u Jugoslaviji,to bas nije 100% istina,ali smo ucestvovali sigurno ne manje nego ostali narodi,sto pokazuje i broj nasih zrtava...
Jebara odmah na fakuletet teoloških nauka za predavača. Imaš iznimne šanse, osim ako te radi promiskuitetnog prezimena NE ODBIJU. Inače od tvog prezimena samo su ove izjave urnebesnije !
SAmo 2 % muslimana bilo na strani PArtizana u 2 svjetskom ratu,najveci broj njih je ili sa mindera osluskivao i cekao da vidi ko ce da odnese pobjedu u tom ratu,ili su hrlili u Ustase(muslimani nazivani hrvatskim cvijecem),ili su poak bili cklanovi HAndzar Divizije. 13. oružana gorska divizija SS-a „Handschar” ili 13. Waffen-Gebirgs-Division der SS „Handschar“ (skraćeno Handžar divizija, također i hrvatska br. 1) je bila vojna jedinica u sastavu Waffen SS-a tijekom Drugog svjetskog rata. Bila je sastavljena pretežno od Hrvata muslimana te manjeg broja Hrvata katolika Bosne i Hercegovine, volksdeutschera, te kosovskih Albanaca Džemaludin Ibrahimović, tadašnji imam u Handžar diviziji se prisjeća[2]: Wikicitati „Bio sam imam u Handžar diviziji. Kada smo mi Bosanci saznali da se možemo dobrovoljno prijaviti u jednu njemačku jedinicu, mnogi su iskoristili tu priliku. U Bosni je u to vrijeme bilo prisutno lijepo sjećanje na Austro-Ugarsku monarhiju. Tako da smo se osjećali naklonjeni njemačkom carstvu. Njemačka je za nas bila simbol čistoće, reda i discipline. Za koncentracijske logore i progone Židova tada nismo znali, jer velika masa dobrovaljaca je dolazila iz najsiromašnijih uvjeta, većinom sa sela.
Samo ti balije umno ogranicene mogu dati minus kada prepises istorijske fakte sa Wikipedie
Jebi ga jebara. Svi bili SS Spremni a sad dali ključni doprinos ! Sa druge strane neprijateljske ofanzive protiv antifašista se nisu vodile u Srbiji, ni u Crnoj Gori a bogami ni Hrvatskoj. A bilo ih je ! A što se tiče Jevreja, oni se malo ilegalisali po Sarajevu kod muslimana pa onda ko borci sa partizanima, pa kad navale njemci oni opet bjež u ILEGALCE. Izvinite na ovoj nekonvencionalnoj historiji/istoriji/povijesti , možda ste čitali istoriju ili povijest al ja vam govorim istinu jer ko or+tac nacije Alija NE ZNAM DA LAŽEM ! Al zato znam da kradem ! Itekako !
Mudro zboris, al' ti prezime kvari pricu ....
Efendija imaš li ti pametnijeg posla ?