Čudne i zanimljive priče
0
Iznenađujuće pozadine nacionalnih himni
Komentari (28)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
hahaha
NAJLJEPSA HIMNA VAZDA SE PJEVALA DOK JE SRPSKOG RODA I PORODA Bože pravde, ti što spase od propasti dosad nas, čuj i odsad naše glase i od sad nam budi spas. Moćnom rukom vodi, brani budućnosti srpske brod, Bože spasi, Bože brani,(*) srpske zemlje, srpski rod!(*) Složi srpsku braću dragu na svak dičan slavan rad, sloga biće poraz vragu a najjači srpstvu grad. Nek na srpskoj blista grani bratske sloge zlatan plod, Bože spasi, Bože brani(*) srpske zemlje, srpski rod!(*) Nek na srpsko vedro čelo tvog ne padne gneva grom Blagoslovi Srbu selo polje, njivu, grad i dom! Kad nastupe borbe dani k’ pobedi mu vodi hod Bože spasi, Bože brani(*) srpske zemlje, srpski rod!(*) Iz mračnoga sinu groba srpske slave novi sjaj nastalo je novo doba Novu sreću, Bože daj! Otadžbinu srpsku brani pet vekovne borbe plod Bože spasi, Bože brani(*) moli ti se srpski rod!(*)
Koja je Mosnjacka himna?
Zanimljivo koliko dislajkova dobih a samo htjedoh reci nesto korisno, sto ne vrijedja nikoga a dobro je znati. To sto mi je komentar sakriven nece ponistiti navedene cinjenice, koje su naucno dokazane i znaju se nasiroko. Odustajem, vidim da ovdje nema normalne price. Necu vise citati ovo smece i gubiti vrijeme. Ovo nije medij nego obicni nacionalisticki oglasnik i poligon za divljanje. Na sramotu administratorima. Hajde, djeco, samo dalje nastavite sa vrijedjanjem, sirenjem mrznje i izivljavanjem svojih frustracija. Ja vam vise necu smetati. Sve to sto radite, sebi radite. Sve se vraca.
Meni je crnogorska himna prejaka, baš onako da se nafuraš kad je pjevaš... Oj svijetla majska zoro, Majko naša Crna Goro, Sinovi smo tvog stijenja I čuvari tvog poštenja. Volimo vas, brda tvrda, I stravične vaše klance Koji nikad ne poznaše Sramotnoga ropstva lance. Dok lovćenskoj našoj misli Naša sloga daje krila, Biće gorda, biće slavna Domovina naša mila. Rijeka će naših vala, Uskačući u dva mora, Glas nositi okeanu, Da je vječna Crna Gora! Btw, nisam Crnogorac samo mi je himna pravo dobra...
\"Hej Slaveni...\" je bila zakon himna. Lako se rijeci pamte a i melodija je dobra. Covjek je bio ponosan i kad je cujeo tek onako a ne kad su se nase sportske ekipe penjale na pobjednicko prvo mjesto.
Lijepa je i ta. Nadam se samo da ne provociras ovdje vec jednostavno djelis svoju himnu. Slici joj Bosanska koju je komponirao Merlin, u smislu da obje pominju zemlju samu, njene rijeke, itd. Samo sto je u Merlinovoj izostao bilo koji narod, sto je i najbolje jer u Bosni ne zive samo Bosnjaci, Hrvati i Srbi. I Jevreji su ovdje vec preko pola stoljeca (blizi se tisuculjeto i njima), i Romi, i Albanci...svi koji smatraju BiH svojom domovinom. I u Hrvatskoj nisu Hrvati jedini autohtoni stanovnici, ali posto su vecinski prolazi, ali moze se i mislit na svakog Hrvata - tj. stanovnika Hrvatske.
Jaoo sta je pateticnih kompleksasa ovdje. Cim je rijec o Bosni ili bilo cemu sto ima veze sa Bosnom oni se nasade. Jadni ste! A Bosanska prva himna je divna, niti velica ijednu vjeru, niti ijedan narod vec ovu zemlju koja to i zasluzuje. Vi (no wonder, imigrantski potomci) i ne zasluzujete biti u Bosni kad ju tako mrzite.
Najljepša je: Lijepa naša domovino, Oj junačka zemljo mila, Stare slave djedovino, da bi vazda sretna bila! Mila, kano si nam slavna, Mila si nam ti jedina. Mila, kuda si nam ravna, Mila, kuda si planina! Teci Dravo, Savo teci, Nit\' ti Dunav silu gubi, Sinje more svijetu reci, Da svoj narod Hrvat ljubi. Dok mu njive sunce grije, Dok mu hrašće bura vije, Dok mu mrtve grobak krije, Dok mu živo srce bije!
MASONSKA OLIMPIADA 2012 !
A sta se pjeva za Bosnu? Nema sanse da je cujem na OI pa ko velik da mi neko kaze
tutoriali o kompjuterima, download selekcija, proggrami, video tutoriali i jos mnogo toga na www.skola-kompjutera.tk fanpage www.facebook.com/skolakompjutera
joj četalja što pucaju dislajkove jesu se ufurali u zadnje vrijeme, vidim i oni jedva čekaju ramazan da mogu provocirati (pucajte dislajkove da vas možemo prebrojati)
Тррррт...тррт...ммххммм..тррррт...пљуусс....прољев...Додајте ми варта заставу да обришем буљу.
Hej Sloveni jos ste zivi ... ..... Jedina sansa . Uprotivnom Muslimani idu u Tursku , Hrvati u Hrvatsku , Srbi u Srbiju , a prostori Hercegovine i prostori Bosne se oslabadjaju za evropskoazijskio atomsko smece . Posle toga , ovi prostori ce biti strah i trepet .Bojace nas se i Amarikanci .I Angelina Djuli ce zanemariti \" nepoznate \" osjecaje za ove prostore .