Komentari (4)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
@ fala stari nisam skonto sta ce im ovaj kikiriki novac kad im je tolika ekonomija al eto sad sam sknto
@mufljuz Ekonomski- Nakupilo im se dugova koje moraju servisirati do kraja 2012. godine, a zbog trenutnog pada proizvodnje priliv budžeta je smanjen. Vjerovatno zbog toga 1-2-5 milijardi. Dakle dobijaju pare sada, a odlažu plaćanje uz pretpostavku da će im strukturalne reforme donijeti smanjenje potrošne strane u budžetu u budućnosti. Politički- Monti ne može ništa mafiji, jer je politički sistem Italije prekomplikovan i svako čišćenje Juga, bi dovelo do automatskog pada Montijeve vlade. Primjer kod nas: Svi se zadužuju, od općina, preko kantona, onda entiteta, a servisiranje dugova na čeka u 2013, 2014,2015. Matematički to znači da će odgovarajući budžeti morati biti veći za 10-15% samo da bi se servisirali dugovi (potrošna strana ide najviše na školstvo,policiju i zdravstvo, koje ne možeš dalje smanjiti). Al, et mi imamo super vlasti tako da ne moraš brinuti oko toga :)
ne kontam sta znaci jednoj drzavi cija je privreda teska vise stotina milijardi eura, mafija ima godisnji prihod preko 100 mlrd eura da se zaduzuje za 1-2-5 milijardi eura...... ???? stvarno ne kopcam tu smisao.... samo da odrezu administrativcima i nehljebima prihode za 2-3 posto navukli bi za 0% kamate tu cifru....
Zlaja, stampaj obveznice, sta cekas !