Komentari (81)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Teroristicki napad!! Samo me interesuje koju muslimansku zemlju sada amerikanci zele da napadnu i iz koje zemlje je ovaj izmisljeni terorista.
Terorista je iz Pentagona.
Ovco jedna ovcice terorizam je globalna pojava,u kojoj prednjace bradonjica s alahuekber i kilom c4 oko pasa..i prihvati vec jednom tu cinjenicu,do kad opravdanja?ili su i njemu babu ubili u neko proslom ratu?ovco!
Koji glup clanak u pm.... nikakvog smisla nema. Dje ce metak izbacit voz is sina? I samo zato sto je kondukterka cula da je tamo neki lokalni voz pogodjen metkom ona zakljucila da je i ovaj isto tako pogodjen? Sto nas bolan trujete glupostima?
I na stranici Philadelphia Inquirer nema ni rijeci o tom http://www.philly.com/inquirer/
https://www.google.com/search?q=bosnjaci+u+filadelfiji&ie=utf-8&oe=utf-8 Nema izgleda Ima Srba zato https://www.google.com/search?q=srbi+u+filadelfiji&ie=utf-8&oe=utf-8
PRIKAŽI ODGOVORE (8)
Bolje potplatiti vještaka i svaliti na islamske teroriste nego priznati greske u saobracaju.Jeste bas cesto se vozovi gadjaju projektilima.Pa to nema jos od 2 svjetskog rata???
Postavljaju se pitanja da li je tehnički kvar uzrokovao ubrzanje voza koji se može samo ručno ubrzati, da li je to inžinjer namjerno uradio, da li je bolestan (s obzirom da se ne sjeća mnogih scena) ili je u pitanju neki drugi faktor.
Kare Mile-vehbije!
nije inzinjer nego masinovodja. zbog ovakvih novinara djeca ce nam zaboraviti bosanski
nap"o ga Čak Noris
znao sam svega mi da će nešto iscenirat......hahahahahahahahahahahahhahahaahhhahahahhahahaah gubari
O kakvom vi inženjeru pričate? Pa ne radi se ovdje o gradskom metro-vlaku, već o normalnom vlaku koji prometuje na dužim relacijama i koji ima strojovođu koji njime upravlja. Ako je vlak ubrzavao, onda je strojovođa zaspao ili namjerno ubrzao vlak prije okuke, znajući kakve posljedice će biti. Jer, primjer, da je projektil i udario u vlak, glavno je pitanje zašto je vlak prije okuke išao tri puta brže od dozvoljene max. brzine?!
Kada se na Amtrakovim vozovima upali senzor za otkrivanje projektila tzv. "missile approach warning", "inzinjeri" povecavaju brzinu voza, kao pocetak manevra za izbjegavanje tog istog projektila. To je najvjerovatnije razlog zasto je "inzinjer" povecao brzinu na 160 km/h. Inace je planirao da poveca brzinu na 4 macha, ne bi li tako izbjegao projektil, ali je naletio na krivinu i ispao iz tracnica.
Špekulacije i nagađanja. Istraga nije još ni započela kako treba a već se podgrijava za hajku.
Kakve gluposti. Voz je isao duplo brze od dozvoljene brzine. Na mjestu udesa, krivina u kojoj je dozvojena brzina 50 milja, voz je isao 110 milja na sat. U kilometrima to je otprilike ovako: dozvoljena brzina 80 km na sat, a voz je isao 180 km na sat. Treba li jos crtati? Pametnom dosta.
Inženjer je za 65 sekundi ubrzao voz sa 110 na 160 km/h prije krivine,ali se nešto toga ne sjeća pa je zbog toga voz iskočio,ali avaj nije zbog toga nego je sad udario projektil u voz.Ništa ne kužim.
Garant ce IS preuzet odgovornost opet , prackom ih gadjali :)
da nihe draza u philadelpiji uskrsno i pucao na voz hehehe
posto nisu mogli da muslimane optuze sad ce biti da je ovaj poludio
Kao da vidim sutra na vijestima razbijenih prozora na vozovima koliko hoces , sada ce klinci ovo procitati i veceras cijelu noc provjeravati mozes li kamenom izbaciti voz iz sina :D :D
Pretpostavke su da su na Amtrak No. 188 ispaljeni meci, bačena stijena ili neki drugi predmet što ga je izbacilo iz šina. ...