Svijet
0

Islamabad osudio izjavu šefa indijske vojske

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Pakistanska vlada prigovorila je u srijedu Indiji da nastavlja pothranjivati tenzije između dvije države te ocijenila da je za "žaljenje" izjava šefa indijske vojske, prema kojoj New Delhi zadržava sve opcije, ukjljučujući i ratnu.

Od napada u Mumbaiju, koje New Delhi pripisuje pakistanskoj islamističkoj skupini, Islamabad "čini sve moguće napore da smanji tenzije" u regiji, izjavio je glasnogovornik pakistanskoga ministarstva vanjskih poslova Mohammad Sadiq.

Izjava koju je dao šef indijske vojske general Deepak Kapoor, rekavši da Indija "zadržava sve opcije, bilo diplomatske, ekonomske ili, kao posljednja mjera, vojne", u kontekstu bilateralnih odnosa "sasvim je za žaliti", naglasio je Sadiq.

Pakistan je pokazao u nizu navrata da je spreman da proširi svoju suradnju s indijskom vladom vezano za napade u Mumbaiju.

Nastaviti "pojačavati tenzije", kako to čini Indija, rekao je pakistanski glasnogovornik, "neće sigurno pomoći miru, sigurnosti i stabilnosti regije, niti širim naporima borbe protiv terorizma".

"Upuštati se u igru optužbi je kontraproduktivno", zaključio je on.

Ove izjave su posljednje u nizu verbalnih prepirki u koje se upuštaju dvije zemlje od napada u Mumbaiju, gdje Indija optužuje pakistansku oružanu skupinu Lashkar -e-Taiba da ima podršku pakistanske države, prema New Delhiju.