Suđenje monstrumu u Austriji
0

Iskaz Fritzlove kćeri

FENA
Foto: AFP/Pool
Foto: AFP/Pool
Prikazivanjem videosnimke iskaza Fritzlove kćeri Elizabeth u utorak je nastavljen drugi dan sudskog postupka protiv Josefa Fritzla (73).

U sudnici u St. Poeltenu nastavljeno je pregledavanje videomaterijala dugog 11 sati u kojem žrtva opisuje nezamislive muke koje joj je zadavao njezin otac.

Fritzl je svjedočenje pratio vrlo pažljivo odgovarajući na pitanja optužbe, porote i suca, rekao je potpredsjednik suda Franz Cutka novinarima nakon završetka rasprave zatvorene za javnost.

Prikazana je i vrpca sa svjedočenjem Haralda, jednog od Elizabetine braće, dodao je.

Novinarima bi moglo biti dopuštena prisutnost prijepodnevnom dijelu suđenja u srijedu, kad se očekuju iskazi stručnjaka o mentalnom stanju optuženog.

Fritzl je u ponedjeljak priznao krivnju za incest, silovanje i oduzimanje slobode. Odbio je odgovornost za ubojstvo i držanje u ropstvu.

Ako se Fritzlu dokaže odgovornost za smrt novorođenčeta kojem je uskratio liječničku pomoć, mogao bi dobiti doživotnu zatvorsku kaznu, prenijele su agencije.

Podsjetimo, Fritzl je u obiteljskoj kući u Amstettenu, 130 kilometara zapadno od Beča, od 29. augusta 1984. do 26. aprila 2008. u podrumu zatočio svoju sada 42-godišnju kćer Elisabeth. Ona je rodila sedmero djece, od kojih je jedno umrlo odmah nakon rođenja.