Napad na predsjednika SAD-a
0
Irački novinar cipelama gađao Georgea Busha
Komentari (67)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
E TOG VIZIONARA SU UBILI SRBI A NE AMERIKANCI DOK JE MNOGE U SRBIJI \" BOLILO UHO \" ZA NIKOLCEVE IZJAVE .
Djindjic nije mogao biti Americki covjek, jer im je upravo on smetao u njihovim planovima za ovaj region, pogotovo u vezi Kosova! Kao drugo od zapadnih zemlaja on je naklonjeniji bio Njemackoj! Dok je vidio da Americki cilj nije da pomazi bilogdje pa tako i na Blakanu, nego samo da unisti! Kako bi oni mogli lakse uspostavljati svoje interese! Djindjic je bio vizionar, kakvog region nece zadugo imati! Prema tome nema potrebe da mi spominjes NIkolica jer me i za njega i za njegove izjave zaboli uho! I rekao sam ti vec da me Yuotube tinejdzerska prepucavanja ne interesuju ni najmanje, niti ih smatram relevantnim za bilosta! A tebi bi porucio da malo dublje citas smisao mojih komentara, a ne tako plitko i na osnovu dnevne propagande i trikova!!!! A sto se tice diktatura po svijetu, tacno je bilo je i bice ih, ali za razliku od tebe, ja imam svijesti da mi je janso kao dan da je najveci totalitarni rezim u pravo u Americi! Jer to sto diktatura u nekoj Burmi ili nekoj vukojebini, to nece nikog sem Burmanaca zaboliti glava, pa ce na kraju sami to potjerati! Ali diktatura u Americi i to ona perfidna koja vec decenijama ispira mozgove ljudima tako da je od stanovnistva napravila biljke! E ta je opasna jer od nje je glava bolila citav svijet a i jos ce! Naravno ona je opasnije jer je skrivena iza Holivuda, glamura, \"americkog sna\", i lsicnih sranja i \"kvazi\" sloboda koje ustvari samo ovladavaju umom svog stanovnistva! Pa je tako prvo edno 10,15tak godina su prikazivani filmovi s audaranjem aviona u zgradu, da bi onda to imali i uzivo priliku da vidimo! A sto je naravno iskoristeno onda za upad u pola svijeta! I ti zasita mislis da ce sa Obamom nastupiti neke promjene?! Evo vidim \"promjena\" je smao u tome sto se snage prebacuju iz Iraka u Avganistan! Znaci najobicnije pregrupisavanje, a nikakva radikalna promjena, vec spremanje za nova \"jahanja svijeta!\" Zato probaj stvari gledati malo dublje od one prve slike koju vidis!
ZBOG \" KURVINIH SINOVA \" ZBOG NJIH JE I NAPUSTIO JUGOSLAVIJU . \"Zatim drugi razlog Yuga je grupisala oko sebe mnostvo nesvrstanih zemalja, koje su kao grupacija tada i imale neku tezinu! A sve te nesvrstane zemlje su se nalazile na mjestima \"americkih nacionalnih strateskih interesa\"! Jel danas ikada cujes za neku inicijativu od uticaja ili snazniji stav tih zemalja?! Tesko! MISIJA OSTVARENA! \" - Pa jeli ti mislis da zemlje tipa careva Hajle Selasija su imale neku buducnost ? Tesko da i jednu mogla ubrojati u demokratske drzave na celu sa bivsom Jugoslavijom . Sve su to bili totalitarni rezimi koji i danas kao i novo nastale balkanske drzave lutaju na putu prema savremenom demokratskom drustvu . Kakve veze Kuba i Kina sa demokratijom imaju ?? Ko kupuje ovdje na Zapadu - Marksa ???? Ko i zasto je ubio Zorana Djindjica ? Pred sami atentat Nikolic izjavljuje : \" Ako neko vidi Djindjica neka mu kaze da je i Tito imao problema sa nogom prije smrti \" Djindjic je nasilno zaustavljen u svojim reformama a pomenuti Nikolic je nova nada srpske politicke scene . Covjek koji javno za skupstinskom govornicom izjavljuje da nema nista protiv da Srbija bude jedna od ruskih Gubernija. Niti jednom demokratskom drustvu zapadno europskog tipa ovaj poltron , politicki ne bi prezivio . Dali mislis da je Djindjic bio neprijatelj Srba i Srbije i da ga je trebalo ubiti Dali mislis da je Djindjic bio dio americkog plana i njihov covjek
I sta ti sad ocekujes da ja komentarisem uradke teenejdzerskih prepucavanja preko Youtubea?! Ma daj ODIN ne budi smijesan?! Nego onako usput pitanje zasto je Dzoni jos uvijek u inostranstvu, i prakticno MU SE GADI DA SE VRATI U HRVATSKU?! STA MISLIS ZASTO?!
@ mrki http://www.youtube.com/watch?v=GBIqzKVo-2c&feature=related
Upravo ovaj tvoj komentar je dokaz mog prethodnog, s osvrtom na njegov posljednji pasus! :) Mini liga je neprevazidjena... I to je krajnji domet za ljude s prostora bivse nam zemlje...Nazalost... MISIJA OSTVARENA!
\" KO JE PRVI POCEO \" ???? ONAJ ILI ONI STO UKINUSE USTAV 74. , BIJESE KRATKOVIDI I GLUPI PA UMJESTO AUTONOMIJE KOJU SU LJUDI IMALI UVEDOSE PENDREK . ONAJ ILI ONI STO POCESE SA GAZIMESTANU A ZAVRSISE U MOM STANU . MILOSEVIC JE POCEO SVOJ PROJEKAT 4 GODINE PRIJE NEGO STO JE TUDJMAN DOSAO NA VLAST . AMERICKA ADMINISTRACIJA JE PODRZAVALA ANTU MARKOVICA I KONCEPT NJEGOVOG UREDJENJA JUGOSLAVIJE ALI NE I SLOBA . ZAR JE MEDJUNARODNA ZAJEDNICA MOGLA OSTATI GLUHA I SLIJEPA NA RIJEKU IZBJEGLICA KOJA JE PRELAZILA GRANICE JUGOSLAVIJE ?? U OSTALOM TA ISTA AMERIKA JE PRISILILA BOSANSKU STRANU DA PRISTANE NA REPUBLIKU SRPSKU IZ KOJE JE PROTJERANO SVE NESRSPSKO STANOVNISTVO . TA ISTI SPORAZUM DAO JE SREBRENICU ONIM KOJI SU NAPRAVILI POKOLJ I ETNICKI OCISTILI CIJELO PODRINJE . TVOJI KOMENTARI UPRAVO OGLEDAJU SRPSKI POGLED NA RASPAD JUGOSLAVIJE , A ON JE : PROTIV NAS SE UROTIO CIJELI SVIJET NA CELU SA AMERIKOM . SVI SU DRUGI KRIVI SAMO NISMO MI . JA I NEMAM ILUZIJU DA MOGU PROMJENITI MISLJENJE BILO KOGA KO I DANAS ZASTUPA NEKU TAKVU FIKCIJU .
Eto vidis, nisi ti ni toliko naivan! Da postoje smao interesi! I zato ne vjeruj u iskrene dobre namjere, kad Ameri akciju bombardovanja Srbije nazovu \"Milosrdni andjeo\"! Mislis stvarno da je njih bolilo uho za Albancima?! Njihov cilj je bila BAZA Bondstil! Da su Srbi i Milosevic i sami se naguzili i ponudili im to, bez prigovora, danas bi situacija bila sljedeca Albanci na Kosovu bi imali istu nesretnu sudbinu, kao i Srbi u Hrvatskoj, mislim da bi komentar bio u stilu: \"A sta ces...Pomeo ih rat...\" Dakle ODIN postoje smao INTERESI ! Zar ti zaista mislis da ce s Obamom nastupiti \"promjene\"? Ako sam dobro shvatio on samo vrsi pregrupisavanja \"Iz Iraka u Avganistan!\" Mozda, moja slobodna procjena je da im je s te strane jendostavnije udariti po Iranu...MIslim lupam ali moze biti :) Evo koliko sinoc ti je Izraelski ministar odbrane provukao kao slucajno informaciju da Iran moze razviti nukelarno oruzje koje bi ukrcao kao na brod i kao njime uplovio u americke luke... I ja vec vidim spektakularnu akciju kao 11.9... A nadam se da je i tebi jasno odakle je ona potekla! :) Dakle, hocu ti reci da Ameri imaju zacrtane planove bar za jedno 50 godina, ako ne i vise unaprijed! I dok smo se mi svi ovdje pitali sta nas je snaslo 90tih i ko prvi poce, oni su to vec imali na kompjuterskim igricama u Pentagonu! Nazalost koliko vidim svijest ovdje jos nije sazrela da to i provali! I sad ce se neko pitati pa sto bi nekome u Americi smetala bivsa Yuga?! - Pa recimo jer je bila socijalisticka zemlja, a pri tome ipak uz sve manjkavosti, kultivisaniji tip socijalizma nego sto je bio u Rusiji! Znaci vremenom je mogla i u svijesti zapadnog mnjenja da probudi slicne teznje! Uostalom evo sad vidimo da se ponovo kupuje i trazi Marks na Zapadu... Dakle, MISIJA OSTVARENA! (Jos kad bi tako lako islo sa Kubom i Kinom...) - Zatim drugi razlog Yuga je grupisala oko sebe mnostvo nesvrstanih zemalja, koje su kao grupacija tada i imale neku tezinu! A sve te nesvrstane zemlje su se nalazile na mjestima \"americkih nacionalnih strateskih interesa\"! Jel danas ikada cujes za neku inicijativu od uticaja ili snazniji stav tih zemalja?! Tesko! MISIJA OSTVARENA! - EU jeste sazvenik Amerike, ali EU kao jaka i samostalna u odnosu na Ameriku nikako nije u interesu Amerike! Pa kako je onda oslabiti i staviti joj vjeciti teret, sad kad vise Francuzi i Njemci nece da ratuju izmedju sebe?! Pa zaigraj na \"mastoviti\" Balkan... I sad su tu lijepo napravili cvoriste interesa Zapada, Arapa i Rusa, sto bi rekli Gordijev cvor! I kadgod kome zatreba moze zaigrati na tu kartu! MISIJA OSTVARENA! - Posaditi ako je moguce bazu jednu na podrucja bliska buducim tokovima nafte i gasa! Bondstil! MISIJA OSTVARENA! A sad se mozemo mi vratiti na nasu mini lokalnu ligu i igrati se djecije igre zvane \"Ko je prvi poceo...\" Zar ne?!
@ mrki RAT U VIJETNAMU I VAZDUSNI MOST NAD BERLINOM SU DVIJE VOJNE AKCIJE SJEDINJENIH AMERICKIH DRZAVA . PRVA JE SRAMNA I PORAZAVAJUCA A DRUGA JE SUPROTNA OVOJ PRVOJ . DANASNJE UCESCE AMERICKIH TRUPA U AVGANISTANU I AMERICKA POMOC AVGANISTANSKIM POBUNJENICIMA PROTIV SOVJETSKE OKUPACIJE NIJE ISTO NITI MOZE BITI ISTO . OKUPACIJA IRAKA DANAS I PROTJERIVANJE SADAMA IZ KUVAJTA NIJE ISTO . BLOKADA CUBE I BOMBARDOVANJE MILOSEVICA NIJE ISTO , ITD ITD . DA , AMERIKA SE MIJESA SVUGDJE I SVUGDJE IMA ODLUCUJUCU RIJEC . NAIVAN JE ONAJ KOJI MISLI DA JE SVIJET MOGUC U KOJEM CE SVI BITI JEDNAKI I JEDNAKO ZADOVOLJNI . U BOSNI I HERCEGOVINI SU ZAUSTAVILI RAT I TAKO NAJVJEROVATNIJE SPRIJECILI FIZICKI NESTANAK MUSLIMANA SA TIH PROSTORA ( KARADZIC JE OVO NAJAVLJIVAO ZA SKUPSTINSKOM GOVORNICOM) TU SU DAKLE BILI NA STRANI MUSLIMANA . AMERIKA DECENIJAMA POPUSTA PRED JEVREJSKIM LOBIJEM I OKRECE LEDJA PALESTINCIMA KOJIMA PRIJETI FIZICKI NESTANAK . DA KOJIM SLUCAJEM NIJE AMERIKA BILI BI MOZDA RUSI , KINEZI ????? SOVJETSKA ARMIJA JE U CESKU , SLOVACKU , POLJSKU , MADJARSKU ITD USLA KAO OSLOBODILAC DA BI SE NA KRAJU ISPOSTAVILIO KAO OKUPATOR SLEDECIH 50 TAK GODINA . SRPSKO - RUSKO PRIJATELJSTVO REKLO BI SE TRAJE STOTINAMA GODINA . PRODAJA NIS - e POKAZUJE IPAK NESTO DRUGO .
@ODIN Pa ti si slijep kraj ociju, ako ne vidis istu matricu po kojoj Amerika radi vec decenijama po cijelom svijetu! AKo to ne vidis onda je besmislena svaka dalja rasprava s tobom! Jer si u tom slucaju vrlo NAIVAN!
@ mrki AMERICKA INTERVENCIJA NA BALKANU I AMERICKA INTERVENCIJA U IRAKU NEMA NISTA ZAJEDNICKOG . AMERICKA INTERVENCIJA NA BALKANU IMALA JE ZA CILJ ZAUSTAVLJANJE POMAHNITALOG SRPSKOG SOVINIZMA I KAO TAKVA ONA JE POZITIVNA . AMERICKA INTERVENCIJA U IRAKU JE IZ KORISTOLJUBLJA I KAO TAKVA JE POGRESKA JEDNE ADMINISTRACIJE . DVA RAZLICITA VREMENSKA PERIODA I DVIJE OPRECNE AMERICKE ADMINISTRACIJE . DOK JE CLINTON KAO PREDSEDNIK MOGAO SLOBODNO DA SE KRECE PO GRADU KOJEG JE POSJETIO , BUSH-a JE TREBALO DESETINE HILJADA POLICAJACA ZA OBEZBJEDJENJE . I JEDAN I DRUGI SU BILI PREDSEDNICI ISTE ZEMLJE .
@ODIN: Sto se tice akcije Oluja, Hrvati ne bi mrdnuli dalje od Benkovca da nisu imali podrsku NATO-a tj Amerike! Isto to i u BiH vazi! Sto se tice Kosova, oni su tamo zacrtali svoju bazu i to su namjerili ostvariti, radi prolaska buducih nafto i gaosvoda iz Azije i tu su se posadili! Sto se tice rusenje BG-a, Istina uvijek imas masu koja ce iskristiti guzvu da \"zadje\" po radnjama! Ali istina je i da je tu noc gorila Ambasada Amerike, sto isto tako osudjujem! Jer iakoje ta ambasada teritorija USA, ona je u BG-u pa onda cine ruznim njihov sopstveni grad! ALI, ONO STO NE OSUDJEM I STO POZDRAVLJAM, JESTE RUSENJE NEVIDLJIVOG F117a AMERICKOG (izmedjuostalog)!!! I istina je to rusenje nije unistilo NATO, niti Ameriku, (Sem sto su im propali neki prodajni aranzmani od nekoliko stotina miliona dolara poslije toga a u vezi sa prodajom tog \"nevidljivog\" aviona), A btw to nije bilo jedino sto im je sjebano tada! Ali kao sto rekoh to su male pobjede protiv nekog ko misli da je nenadjebiv u cijelom svijetu! Kao i sto ovaj sto je gadjao cipelom Busha, nije ga ubio(MADA je Bus vec politicki mrtav odavno!), ali ga je javno i zasluzeno PONIZIO i stavio ga u poziciju da se on malo saginje i izbjegava \"projektile\" :) Jer toliki ljudi (pa izmedjuostalih i Srbi) na planeti konstantno su izlozeni americkim \"demokratskim\" projektilima... Znaci sto se mene tice, kao sto je za mene onaj Madjar u VJ, koji je komandovao obaranjem americkog f117a junak, jer je udario vojnicki po vojsci, a ne civilima i pri tome braneci svoju zemlju, isto tako je junak i ovaj novinar, koji je pred cijelim svijetom pokazao da niko nije svemocan, i da ga NAJOBICNIJA CIPELA moze natjerati da se sagne!
@ mrki AKO MI DOZVOLIS JA BIH TE MALO POSJETIO NA NEKE STVARI KOJE SE VRLO BRZO ZABORAVLJAJU . AKCIJA OLUJA SE ODVIJALA TAKOZVANOM TRAKTORSKOM BRZINOM , AKCIJA KOJA JE TRAJALA 84 SATA I U KOJOJ JE \" OSLOBODJENO \" 11 000 KVADRATNIH KILOMETARA HRVATSKE !!! PAD BANJA LUKE SU SPASILI AMERI TO JE BAREM POZNATO ULTIMATUM OD STRANE AMERA DA SE STANE PRED BANJA LUKOM JE DOSAO KAD JE VEC ISELJAVANJE GRADA POCELO . PA KAD MOGU DA PRKOSE \"NADOBUDNIM AMERIMA\" STO SAD NE UPADNU NA KOSOVO I ZAVRSE TU PRICU O NEOVISNOM KOSOVU A NE DA RAZBIJAJU SOPSTVENI GLAVNI GRAD I PLJACKAJU PRODAVNICE ???? NEGO POZURITE I OBAVITE TO SA MLADICEM KAO STO STE OBAVILI SA KARADZICEM KAO I SA CIJELIM VOJNO - POLITICKIM VRHOM SRBA PA CE SVE BITI U REDU .
@ODIN A znas zasto Srbi udju u otvoreni sukob, pa cak i rat sa nadobudnim Amerima? Iako se ne sunete, odgovor je isti kao i tvoj za Muslimane :) Jedino se Hrvati obrukase, kad ga onako docekase u Zagrebu.... Onoliki svijet bio na Trgu Baneta :) Jelacica i onoliko cipela bilo, a niko da ga makar trzne... Bruka od Zagrebcana :)
GLEDAJUCI OVAJ SNIMAK COVJEK DOBIJE ODGOVOR ZASTO SE MUSLIMANI SUNETE . IMAJU MUDA COVJECE , IMAJU MUDA !!!!!!!