Zbog ljudske greške
80

Indija: U sudaru dva voza najmanje 13 mrtvih i 50 povrijeđenih

L. S.
Source: The Times of India
Source: The Times of India
Najmanje 13 ljudi je poginulo, a oko 50 njih je povrijeđeno nakon sudara dva putnička voza u indijskoj južnoj državi Andhra Pradesh u nedjelju.

Iskakanje iz šina se dogodilo između gradova Alamanda i Kantakapalle, u državi Andhra Pradesh, nakon što voz koji je prevozio putnike nije ispoštovao signal.

"Trinaest putnika je poginulo, a 50 je povrijeđeno. Spasilačke operacije su u toku", rekao je novinarima Nagalakshmi S., zvaničnik lokalne vlade.

"Prema preliminarnim nalazima preliminarne istrage, do sudara je došlo zbog ljudske greške", navodi se u saopćenju indijskog Ministarstva željezničkog saobraćaja.

Premijer Narendra Modi izrazio je saučešće ožalošćenim porodicama i uputio molitve za brzi oporavak povrijeđenih. Andhra Pradesh CM YS Jagan Mohan Reddy uputio je zvaničnike da pruže pomoć i osiguraju hitnu medicinsku pomoć povrijeđenima.

Ovo je bila treća željeznička nesreća od 2. juna kada se Coromandel Express srušio na stracionarni tereti voz u Balasoreu u Odishi, što je dovelo do gubitka 296 života i 1.200 povrijeđenih.