Rumunija
36

Incident u Bukureštu: Tramvajska šina probila pod autobusa, pukom srećom nema povrijeđenih

V. K.
Rumunski mediji objavili su informaciju kako se u glavnom gradu države, Bukureštu, dogodio neobičan incident u kojem na svu sreću nije bilo povrijeđenih.

Naime, u blizini centra grada tramvajska šina probila je pod autobusa, a fotografije incidenta objavio je vozač na društvenim mrežama.

"Više je puta upozoravao da rizik postoji te da vozače ne treba prisiljavati da voze autobuse na dijelovima koji su predviđeni za tramvajski saobraćaj", piše rumunski Digi24.

Jedan od vozača komentirao je incident te je rekao kako je u slučaju ovakvih nezgoda u potpunosti kriv vozač koji je odgovoran za sigurnost putnika.

Kako pišu rumunski mediji, ovo nije prvi incident ovakve vrste. Prije dvije godine tramvajske šine također su probile pod autobusa te je tom prilikom povrijeđen jedan od putnika koji se nalazio u autobusu.

Iako se govorilo o tome kako je Bukureštu potrebna modernizacija javne gradske infrastrukture, vlada Rumunije, ali i gradske vlasti još uvijek nisu razmatrale ovo pitanje, naveli su rumunski mediji.